Gå til sidens hovedinnhold

Aldri vært bedre alpinforhold enn denne julen

Artikkelen er over 3 år gammel

Aldri har vi hatt så gode forhold på denne tiden i alpinanleggene våre, sier daglig leder for Hafjell og Kvitfjell, Odd Stensrud. Det samme melder andre alpinanlegg i distriktet, som alle venter rekordinnrykk i julen.

LILLEHAMMER: Vi har allerede opplevd tidenes forsesong, melder Stensrud. Helt siden slutten av oktober har det vært glimrende forhold for snøproduksjon og alle snøkanoner har gått for fullt. Det betyr at vi har en såle i alle bakker fra en halv til en meter. Dessuten har Alpinco som dekker begge OL-bakkene solgt 12 % flere sesongkort enn til disse tider i fjor, sier en optimistisk Stensrud.

-Forholdene er rett og slett fenomenale, mener han. Alle bakker er åpne og alle heiser går. Dessuten er alle bevertningssteder åpne, og vi er klare for et storinnrykk i hele julen. Av erfaring forventer vi det største trøkket fra 3. juledag, da vi venter mellom 10 til 14 000 gjester daglig. Værutsiktene er også de beste, så dette tror vi skal bli en jul med rekordbesøk.

Værutsiktene for i dag og morgen går ut på muligheter for regn selv til fjells, men dette er ikke noe problem med all snøen vi har. Maskinene harver snøen og vi garanterer topp forhold uansett vær, lover Stensrud.

Øker hvert år

Juletrafikken startet faktisk i går, og det er mange som er sugne på ski og snø når de kommer fra hovedstadsområdet. Det er klart at det slår positivt ut for oss når forholdene der ikke er optimale. Faktisk har vi merket en økning hver jul, da stadig flere velger å feire julen i hyttene sine der de er garantert hvit jul.

Også skiløypene er klare med glimrende forhold. Den nye skitunnelen som går under alpinbakken er også snølagt, og gjør det lettere for de med langrennsski og komme seg fra det ene løypenettet til et annet.

Ny barnebakke

Også på Sjusjøen er de klare for rekordinnrykk i romjulen. Hit kommer mange familier, forteller daglig leder i Sjusjøen skisenter, Stina Aaseth. I år kan de tilby en ny barnebakke, den såkalte Eftasbakken der det i påsken tidligere ble arrangert verdensrekordforsøk i aking på plastduk. Her er det også en barneheis på liki linje med barnebakken Knerten.

Forholdene helt øverst i bakken er ikke optimale siden noe av snøen har blåst bort, men det er laget en renne som fører mot løypene. Brannhytta vil være åpen fra første juledag, sier hun og gleder seg til storinnrykk med god bemanning.

Ny bakke på 3.8 km

I Bjorli kom det 25 cm snø i går natt og forholdene er også optimale i dette anlegget. For en stund siden kom det 120 cm snø på ett døgn, så her er det et rikelig grunnlag, forteller billettansvarlig Pernille Melbye. Vi har ikke brukt snøkanonene på lenge, og tilbyr derfor ren natursnø over hele anlegget. Værutsiktene de nærmeste dagene er litt usikre, for Bjorli ligger midt i vannskillet og det er ikke alltid så lett å spå om det blir regn eller snø. Men Pernille er nesten overbevist at den forventede nedbøren vil komme som snø.

Den nye familieløypa Bjorlikrusen trekker allerede til seg mange familier. Her kan hele familien kjøre en lett og spennende løype på 3.8 kilometer. Populære blant barna er også de to barne-snøscooterne vi har fått som brukes i en egen bane vi har laget.

Vi gleder oss veldig til julen og et besøk hos oss en er en god julepakke, mener Pernille Melbye.