Hamar-innbyggerne må vende seg til å se mot øst, mot Elverum

Lillehammer sykehus bør bestå. det samme bør Elverum og Gjøvik. Og Hamar bør få firefelts motorveg til Elverum, mener Andreas Smith-Erichsen.

Lillehammer sykehus bør bestå. det samme bør Elverum og Gjøvik. Og Hamar bør få firefelts motorveg til Elverum, mener Andreas Smith-Erichsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg 
Det går nesten ikke en dag uten at sykehus-struktur og nytt Mjøs-sykehus diskuteres både muntlig og skriftlig, men det er en løsning jeg aldri har klart å finne, derfor dette innlegget.

Som det har vært sagt mange ganger før, så er Tynset fredet, Kongsvinger er gått til A-hus, men jeg tar det for gitt at de også vil være et lokalsykehus for regionen..

Da har vi følgende sykehus tilbake: Det største og muligens best utrustede, selv om mange ønsker å « barbere» Lillehammer så mye som mulig, altså Lillehammer. Så har vi Gjøvik som etter det jeg har klart å finne ut, fungerer helt fint og har et spesielt godt ord på seg for den jobben de gjør med kreftpasientene i fylket.

Så vidt jeg vet, så er det fra noen år tilbake et vedtak i Hedmark fylkesting om at hoved-sykehuset for Hedmark skal være Elverum, som jeg oppfatter som også et godt fungerende sykehus. Så har vi antagelig problemet i kabalen som jeg ikke tror har vært debatert i særlig grad, i alle fall ikke i det siste, nemlig Hamar sykehus.

Jeg snakker ikke om de ansatte på Hamar som gjør en utmerket jobb, jeg har vært der, men under helt umulige byggnings-messige forhold. Hamar sykehus har gjort sin tjeneste, og det er bare en løsning på det bygningsmessige, og det er å rive, det er utslitt og godt helt ut på dato.

Så er det Mjøs-sykehuset, det bør man slippe å bygge, men Hamar-innbyggerne må da vende seg til å se mot øst mot Elverum, eventuelt i noen tilfeller kanskje til Gjøvik/Lillehammer

Det som Hamar etter mitt syn bør konsentrere seg om er å få 4-felts motorvei mellom Hamar og Elverum, den er jo delvis alt godt i gang, for så kan man med utryknings-kjøretøy kjøre distansen på 15 til 20 minutter, og så kan man altså med god samvittighet sløyfe hele Mjøs-sykehuset.

Fra kompetent hold har jeg fått opplyst om at Elverum, Gjøvik og Lillehammer klarer å helbrede ca. 80 % av de pasientene de får inn. Fra samme hold har jeg fått opplyst at et nytt Mjøs-sykehus antagelig vil kunne helbrede ca. 90 % av tilfellene de får inn , resten må de sende fra seg til sykehus med enda større spesialkompetanse enn de selv vil ha, og da vil de ca.10 % bli et veldig dyrt sykehus. Det offentlige vil spare masse penger ved i bygge hele strekningen Hamar Elverum til full motorvegstandard, i forhold til å bygge nytt sykehus.

Vi vet jo at dette vil få en stor motbør fra Hamar, men det må jo være lov å se litt på offentlig ressursbruk, og nytten av denne

På denne måten vil alle i Innlandet få samme avstand til sykehusene som i de har i dag, kanskje supplert med et LMS på Fagernes. Hamar får i distanse lenger veg enn i dag, men ikke nødvendigvis i tid.

Jeg håper at de myndigheter som skal avgjøre dette lar fornuften råde.


Andreas Smith-Erichsen, Gausdal

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags