Hamar ler ikke av oss, de synes Lillehammer får altfor mye

Terje Rønning (V) avviser at Hamar ler av Lillehammer.

Terje Rønning (V) avviser at Hamar ler av Lillehammer.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserinnlegg 

Ulf Holberg har i GD (6/7) et innlegg hvor han slår fast at Hamar ler av Lillehammer, grunnen er at vi går i OL-drømmen og satser som vintersports by. Jeg har ikke noen drøm om et nytt OL, men jeg respekterer de som står på for det. Jeg mener Lillehammer er en av Norges flotteste turistbyer, OL-94 og arven etter OL er en del av det.

Holberg siterer ordfører Busterud på at Hamar var ferdig med OL i 94. Det kan hende både Gjøvik og Hamar var, men turistbyer er de ikke. Hamar skjønte sin besøkelsestid, og det er heller ikke noen ulempe å ligge en time fra Gardermoen i tillegg ha et omland som er det dobbelte av Lillehammer.

Holberg sier også at arbeidsplassene flyttes sørover i raskt tempo! Er dette rett? Hvem flyttes sørover i dette raske tempoet? Det har riktignok vært noen oppslag i GD om statlige etater som kunne forsvinne pga. endringer nasjonalt, ikke for at de ville flytte. Disse var NAV. Etter en stor jobb fra NAV-ansatte og ordfører i Lillehammer, ble det noen titalls nye arbeidsplasser på Lillehammer. Statens vegvesen kunne etter oppslag i GD miste flere hundre arbeidsplasser. Etter en god jobb fra Ap-V-H-Frp-SV og et tillitsmannsapparatet i SVV, blir de på Lillehammer. Fylkeskommunen ser også ut til å beholde mange arbeidsplasser på Lillehammer. Fylkesmannen og hans stab kommer til Lillehammer. Når jeg snakker med mine venner på Hamar så ler de ikke, de synes Lillehammer får altfor mye, men jobber videre med sine prosjekter.

Lillehammer har de siste årene bygget opp en næringsforening som jobber godt, som også greier å samle næringsinteressene, som også har et nettverk som jobber for og på lag med kommunen. Hva type næringsliv savner Holberg?

Jeg synes vi skal snakke vår by opp, og ikke ned. Det som nå dominerer GDs spalter er en negativitet. Jeg tror Lillehammers innbyggere er stolte over sin by. Ja, vi har noe som må rettes opp men jammen er det mye bra også. Jeg er stolt over Lillehammer, la oss satse på turisme og næring som bevarer Lillehammer som en grønn og vakker by.

Terje Rønning, ordførerkandidat Lillehammer Venstre


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags