Vinglete trailersjåfør stanset med høy promille på E6

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

En litauisk trailersjåfør ble stanset ved avkjøringen til Tangen på E6 sør for Hamar. Sjåføren ble siktet for promillekjøring med høy verdi.

Politiet hadde fått beskjed fra flere hold om semitraileren som kjørte vinglete og var utenfor vegbanen flere ganger og åpenbart til stor fare for andre trafikanter.

- Har sjåføren kjørt sørover gjennom Gudbrandsdalen?

- Det er vi fortsatt usikre på. Sannsynligvis ville vi fått meldinger om det hvis han hadde vært observert på E6 gjennom dalen, sier operasjonsleder Kristian Bjånes i Innlandet politidistrikt.

Operasjonslederen forteller at politiet måtte tvinge sjåføren til å stanse.

– Vi sendte ut flere patruljer som tok opp jakten på semitraileren, men vedkommende hadde ikke hensikt i å stanse. Vi kjørte med blålys og sirener etter, men føreren responderte ikke. Til slutt fikk vi taktisk kontroll over semitraileren, noe som gjorde at føreren svingte inn på avkjøringen til Tangen til avisa Østlendingen.

Bjaanes har ingen informasjon på hvorfor ikke føreren stoppet da politiet gjorde seg til kjenne.

Sjåføren sitter nå i arresten, inntil han blir edru nok til å avhøres.

Lørdag ble en annen full trailersjåfør fra Litauen stanset ved Hafjell i Øyer, samme dag som det store sykkelrittet Den store styrkeprøven mellom Trondheim og Oslo ble avviklet.

Artikkeltags