Han blir toppleder i Sel kommune

Ola Helstad har vært rådmann i Lom siden 2002. Nå blir han ny kommunedirektør i Sel.

Ola Helstad har vært rådmann i Lom siden 2002. Nå blir han ny kommunedirektør i Sel. Foto:

Det var 21 søkere til to nye toppstillinger i Sel.

DEL

Ola Helstad fra Lom og Inga Gudrun Hyrve fra Skjåk er innstilt som henholdsvis kommunedirektør og kommunalsjef for plan, teknisk og eiendom i Sel.

Helstad er i dag administrasjonssjef i Lom - en stilling han har hatt siden 2002. Tilsettingsutvalget mener han vil være "en strategisk, helhetlig leder med klare mål", og at han er "samlende og motiverende" samtidig som han vil jobbe strategisk og helhetlig.

Inga Gudrun Hyrve (til høyre) er instilt til jobben som ny kommunalsjef i Sel.

Inga Gudrun Hyrve (til høyre) er instilt til jobben som ny kommunalsjef i Sel.

Inga Gudrun Hyrve er i dag leder for plan, miljø og beredskap i Skjåk kommune, i tillegg til å være planlegger ved Lom og Skjåk kommunes felles plankontor. Tilsettingsutvalget peker på at hun har variert ledererfaring fra offentlig sektor, og at hun kjenner den kommunale organsiasjonen godt. Hyrve var også beredskapsansvarlig under flommen i Skjåk i 2018. "Hun har fått mange godord for sin dyktighet og ro i krisehåndteringen", heter det i innstillingen fra tilsettingsutvalget.

Det var henholdsvis 13 og 8 søkere til stillingene som kommunedirektør (rådmann) og kommunalsjef.

Nåværende rådmann i Nore og Uvdal, Rune Antonsen, er innstillt som nr. 2 til stillingen som kommunedirektør.

Sel får kommunedirektør

Sammen med Jan Sebjørnsen Storstein i Skagerak Consulting har et tilsettingsutvalg gjennomført to intervjurunder med de mest aktuelle kandidatene til hver av stillingene. Innstillingen er basert på entydige tilrådinger fra rådgiver og tilsettingsutvalget, går det fram av en pressemelding fra Sel kommune.

Sel kommunestyre behandler ansattelsessaken 23. september.

Artikkeltags