Det har gått akkurat en uke etter at Svein Skurdal i Krokkasser kjøpte den konkursrammede A-K avdelingen på Vinstra. Det har vært hektiske dager for å få i gang igjen virksomheten her.

– Målet er nå å tømme butikken for varer. Verkstedet er også oppe og går. Vi har sikret oss en leieavtale på tre måneder, og med opsjon på en fjerde måned, sier Skurdal til GD.

I løpet av de tre-fire månedene skal avdelingen flyttes til næringsparken på Frya, der Krokkasser driver sin virksomhet.

Millionverdier

Skurdal sier at varelageret han har overtatt har en verdi på mellom 20 og 30 millioner kroner. Hva han har betalt for konkursboet ønsker han ikke å si noe om.

Åtte av de 11 ansatte som ble rammet av konkursen, har så langt fått jobb i det nye selskapet.

– De fleste har fått ny jobb. Vi avventer noen ansettelser til vi ser hvordan dette blir.

Krokkasser har fra før 12 ansatte. Skurdal sier at de nå har bra kapasitet, men at de trolig vil trenge flere ansatte på sikt.

Avdelingen på Vinstra skal, etter at varelageret er tømt, flyttes til det som var den tidligere Tinde-fabrikken på Frya. Skurdal kjøpte Tinde-eiendommen i vinter og skal overta her 1. juli.

– Der skal vi ha både verksted, delelager og administrasjonen.

Den andre eiendommen Krokkasser eier på Frya blir varelager.

Vil bli traktorforhandler

Skurdal forteller at han har sendt en søknad til CNH (Case/New Holland) i Danmark om å få importen av New Holland. Han sier dette nå er under behandling. Inntil videre har de avtale om å få tak i deler til traktorene gjennom Ålgård Landbruksmaskin.

– Når vi får an avklaring vedrørende import vet vi ikke. Vi håper selvsagt å få dette, men dette er i konkurranse med flere andre. Målet er å få importstatus. Hvis ikke søker vi om å bli forhandler og hvis ikke det går blir vi et servicepunkt.

Om det blir butikk på Frya skal vurderes. Dette avhenger blant annet av om de blir forhandlere.

Riktig å kjøpe

Riktig å kjøpe opp Vinstra-avdelingen?

– Jeg mener det var et riktig valg. Det er mye kompetanse her og dette er en videreføring av det som var A-K avdelingen. A-K har vært en institusjon på Vinstra og har vært her i "alle" år. Det har vært solgt enormt med traktorer herfra. Ettermarkedet er interessant for oss Nå skal vi få i gang igjen både verksted og butikk og jeg mener dette skal bli bra. Jeg tror Frya har behov for et landbruksverksted og at vi har sikret oss kompetansen herfra er viktig, sier Skurdal.