Nominasjonskomiteen i Lillehammer Høyre har innstilt Hans Olav Sundfør som ordførerkandidat ved kommunevalget i 2023.

Han er altså ikke bekreftet som ordførerkandidat. Det må i så fall nominasjonsmøtet avgjøre. Men det ligger godt an for Sundfør.

– Jeg håper jeg blir nominert. Det ser jeg fram til. Det er en veldig spennende oppgave, sier han til GD om den mulige ordførerjobben.

Tett kamp mot Ap

Arbeiderpartiet har regjert i Lillehammer siden andre verdenskrig. Sundfør mener det er på tide med et skifte og han tror kampen vil bli svært jevn.

– Jeg regner det som veldig åpent nå. Det har vært åpent tidligere også, men det har bikket i Arbeiderpartiets favør. Vi jobber ut fra at vi skal i posisjon nå, sammen med andre partier.

– Hvordan ser du på jobben som ordfører?

– Det ville i så fall vært en helt ny jobbhverdag og jeg ser for meg at det er en veldig spennende jobb. Å få treffe mange mennesker og være et talerør og lede en stor organisasjon. Det er en utfordring som hadde passet meg veldig godt i den livsfasen jeg er i, sier Sundfør.

Dersom Sundfør blir nominert som ordførerkandidat er det sittende ordfører Ingunn Trosholmen (Ap) som blir motstanderen.

Tidligere forsker

Sundfør er tidligere forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt. Der forsket han på ledelse på 90-tallet. Deretter gikk karrieren videre til Haag der han jobbet for NATO. I dag er 51-åringen gårdbruker på Lillehammer og jobber samtidig som konsulent.

– Politikken har jeg drevet med siden 2007 og har vært medlem av forsvars- og sikkerhetspolitisk utvalg i Høyre fra 2009, forteller den erfarne lederen.

Han ser for seg at det kan gjøres mye for innbyggerne i Lillehammer kommune som ordfører.

– Vi skal vel ikke revolusjonere kommunen, men målet er å gjøre Lillehammer bedre slik at innbyggerne kan få dekket egne behov og få realisert sine drømmer. Vi skal legge til rette for mangfold av løsninger, sier Sundfør som igjen understreker at han ennå ikke offisielt er Høyres ordførerkandidat.

Han bruker samtidig anledningen til å rose den forrige ordførerkandidaten Oddvar Møllerløkken, som i mars besluttet å ikke stille til gjenvalg.

– Oddvar har lagt ned et kjempearbeid i mange år. Det er helt naturlig at noen andre overtar stafettpinnen. Jeg og Oddvar er enige om veldig mange ting. Han har også vært en samlende og god lagleder. Det vil jeg også være, avslutter Sundfør.