Har butikk i Moelv – ble slått konkurs

Av

Bokhandelkjeden Notabene har gått konkurs, melder Dagens Næringsliv.

DEL

(Nettavisen): Etter lang tid med økonomiske problemer har bokhandelkjeden Notabene gått konkurs. Tidligere i år skrev DN at de hadde 28 inkassokrav på tilsammen 1,7 millioner kroner.

Notabene tapte 28,5 millioner kroner før skatt i 2018, av en omsetning på 183 millioner kroner. Året før gikk bokhandelen så vidt i pluss, ifølge avisen.

Kjeden har blant annet butikk i Moelv.

Ifølge årsberetningen fra 2017 hadde Notabene totalt 59 butikker i kjøpesentre og sentralt i større byområder.

Kjeden ble etablert i 1985 av Rune Nicolaisen og Henning Naas. Notabene gikk konkurs også i 2013 og påførte de store forlagene økonomiske tap.

I noen år var Notabenes bankforbindelse, DNB, hovedaksjonær ifølge Store Norske Leksikon. De drev selskapet videre under navnet Nye Notabene AS, fra 2016 i kompaniskap med Jotunfjell Partners. I 2017 tok Bokkompaniet Holding over som majoritetseier.

Notabene.no har allerede sluttet å virke. Så sent som for ti dager siden ba selskapet sine Facebook-følgere om å sjekke ut deres nye nettsider.

ARK bokhandel overtok i 2017 et tjuetalls butikker fra Notabene, meldte bok365 den gang.

– Notabene har vært gjennom en krevende omstilling de siste årene, sa styreleder Reidar Mueller i Nye Notabene AS.

– Vi ser imidlertid at det fortsatt er utfordrende å drive lønnsomt i en bransje preget av lav vekst og tøff konkurranse fra både etablerte og nye konkurrenter. Notabenes eiere mener bokhandlerbransjen har behov for konsolidering, og ønsker å bidra til denne. Vi har nå funnet et godt hjem for disse butikkene og arbeidsplassene og transaksjonen gir grunnlag for en bærekraftig og fremtidsrettet løsning også for den gjenværende virksomhet og butikker i Notabene.

Artikkeltags