Eier Gustav Uhnger i Lismarka er bekymret for familiens mangeårige jaktkamerat, en hund han og hans mor har eier sammen. Hunden flyttet til Lismarka i august, og mandag ble Dina borte da Uhngers samboer var ute og gikk tur med henne og familiens andre hund.

– Det var mandag rundt klokka 15-15.30 i Høgåsen mellom Lismarka og Roterud. Hundene fikk løpe litt løs en liten stund på en brøyta traktorveg. Den ene kom tilbake, men den andre gjorde ikke det. Det var ikke respons på innkalling, forteller Uhnger som tror pointeren kan ha løpt etter et rådyr og ikke funnet vegen tilbake.

– Det er gjort observasjoner av en svart og hvit pointer ved Engjomvegen i Roterud, slik at vi tror hun har forvillet seg dit. Vi har vært spent på om hun har funnet et sted å være, og hun har ikke så mye pels. Heldigvis har det vært mildvær, men nå er det meldt kaldere.

Eieren forteller at de har lett etter hunden i timevis hver dag.

– Jeg skal ta fri fra jobb resten av uka for å lete etter henne. Vi har fått veldig mye god bistand til å lete, og første natta fikk vi meldinger om observasjoner av en hund som bjeffet og ula rundt. Vi har lagt ut en seng der hun forsvant ifra, og i Engjomvegen, vi har forsøkt å rope og lokke, men det er som å lete etter en nål i en høystakk – det er mye skog å gå gjennom.