Har politikerne gjemt seg?

STRIPPES: Kutt-tiltak på Lillehammer sykehus vil svekke pasientsikkerheten.

STRIPPES: Kutt-tiltak på Lillehammer sykehus vil svekke pasientsikkerheten. Foto:

DEL

GD MENER
«Alle» later til å være fortvilet. Styret i Sykehuset Innlandet er fortvilet. Adm. direktør likeså. Konstituert divisjonsdirektør Kari Mette Vika er like fortvilet som sin sjef. Ansatte på Lillehammer sykehus er definitivt fortvilet. Og blant pasientgrupper er det stadig flere som lurer på hva som faktisk foregår.

Er pasientsikkerheten satt i spill for å spare kroner? Hvor langt er helseforetakets ledelse villig til å gå? Utredningene knyttet til sykehuset i Lillehammer framstår som noe mer enn å fremme effektiv og rasjonell drift. Innlandets mest komplette sykehus er for lengst i ferd med å bli demontert. Dette skjer uten at partier og politikere løfter en finger.

Er pasientsikkerheten satt i spill for å spare kroner?

Tvert imot. Innlandets politikere har abdisert som talerør for pasientgrupper i Innlandet. For hvordan kan man i det hele tatt tenke tanken om å kutte ut Innlandets eneste infeksjonsavdeling? Hvilken helsebyråkrat mener at slikt skal være et relevant budsjett-tiltak?

Ansatte ved Lillehammer sykehus tar bladet fra munnen og roper et kraftig varsku. Det fortjener de en stor takk for. For slikt er byrdefullt og belastende. Det er duket for at også tillitsvalgte sier sin mening. Og framfor alt vil det være ønskelig at sykehusets divisjonsledelse kommer på banen for å ivareta sykehusets faglige standard. Er det bevisst innsats at den skal svekkes?

Sykehuset Innlandet sliter som helseforetak med å kvalifisere seg til et nytt hovedsykehus. En delt løsning framstår derfor som mer aktuelt enn på lang tid. I en slik utvikling ser vi gjerne at fylkespolitikere og partier av ulik karakter mønstrer arenaen. Omstilling i helseforetaket som først rammer Granheim, så Otta og nå Lillehammer framstår som en utviklingsrekke som er mer enn tilfeldig. Fylkesordfører Even A. Hagen bør ta ordet.

Et planlagt havari? Bekymringsmelding fra maskinrommet i Lillehammer Sykehus

Skandalen med Lillehammer sykehus

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags