Gå til sidens hovedinnhold

Havet av lys og blomster vokser

Det tennes lys og legges ned blomster, for å vise respekt og omtanke. Mange vil minnes de fem omkomne, og de tre skadete.

(Laagendalsposten) Tidligere på torsdagen la ungdommene ned blomster og tente lys, i stillhet og med bøyde hoder. Elevene på 9. trinn på Vestsiden ungdomsskole bidro til at det stadig blir flere lys og blomster ved fellesbrukskrysset i Kongsberg.

Alle i Kongsberg er berørt av den tragiske hendelsen.

Fem personer ble drept og to personer skadet da en mann utstyrt med pil og bue, angrep folk på Vestsida onsdag kveld. En mann ble pågrepet kort tid etterpå. Dette er en 37 år gammel mann, bosatt i Kongsberg.

Tilbud til alle

Lærerne på Vestsiden fikk tilbud om å ta med seg elevene bort i Magasinparken for å vise respekt og omtanke for alle som på en eller annen måte er berørt av det som har skjedd.

Vestsiden er den nærmeste skolen til hendelsen. Rektor Baard Olsen sa tidligere til Laagendalsposten at alt av faglig opplegg blir satt på vent. Nå er fokuset å samtale og ta vare på elevene.

Viktig å vise omsorg

– Det er mange som er preget her i dag, sa rektoren.

«Vi skal bruke mye og god tid på å møte elevene. De samles i sine respektive klasser for samtale og bearbeiding av opplevelser, oppfatninger og følelser. Nå gjelder det å holde seg til fakta og være skeptisk til rykter. Det viktige er å vise omsorg og å ta vare på hverandre», skrev rektoren i en melding som ble sendt ut sent onsdag kveld.