Vågå-rådmannen ivrer for mer kommunalt samarbeid

Knut Helge Rønning er ny rådmann i Vågå - og ivrer for mer interkommunalt samarbeid.

Knut Helge Rønning er ny rådmann i Vågå - og ivrer for mer interkommunalt samarbeid. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den nye rådmannen i Vågå er tilhenger av mer interkommunalt samarbeid – og er allerede i gang med flere.

DEL

Knut Helge Rønning har fungert i jobben i bare noen uker. Tirsdag var første kommunestyret han var med på – og her ga Rønning en liten orientering om hva som er på gang i Ottadalen. Samarbeid om brann og innen helse og omsorg, er sentrale stikkord.

Lom og Skjåk ønsker brannsamarbeid med Vågå. Nå åpner Rønning for at Sel også bør være med.

– Noen av oss rådmennene i Ottdalen har snakket om å se på muligheter rundt dette – et felles samarbeid med alle fire kommunene. Vi tar oss den frihet og drøfter det, sa Rønning.

Vågå og Sel skal også samarbeide tettere innen helse og omsorg. Stikkord her er fellestjenester, tildelingstjenester, korttidsplasser, psykisk helse, hverdagsrehabilitering, sykehjemslege og Nord-Gudbransdal lokalmedisinske senter (NGLMS).

– Vi har startet samtaler om hvordan vi kan utnytte bedre de felles ressursene vi har. Målet er større effektivitet, bedre fagmiljø og mer spisskompetanse. Vi er åpne for at også andre kommuner kan «hive» seg med på dette, sa rådmannen.

Også innen NAV skal Sel og Vågå samarbeid mer, med mål om å styrke begge kontorene. Vågå skal også med i et pilotprosjekt innen helse og omsorg i regi av KS. «Attraktive arbeidsgivere» er tittelen og gir kommunen konsulentbistand nesten gratis. Målet også her er mer effektiv drift.

Artikkeltags