Gå til sidens hovedinnhold

1,5 millioner, please, Your Highness!

Artikkelen er over 5 år gammel

Travmiljøet er imponert over det som betegnes som en av vinteres store formhester - Your Highness, med eiere blant annet fra Ringebu og Lillehammer.

Sju nordmenn er med og eier en av vinterens store formhester, 5 Your Highness i V75-6. Den stiller i kampen om 1,5 million kroner i Olympiatravet på Åby Travbane lørdag, ifølge rikstoto.no.

Lokale eiere

Oskar Eidsaa fra Drøbak er talsmann. 
- Opprinnelig er jeg fra Ringebu, min onkel Pål Ole Kluften eide Blue Fighter og på den måten kom jeg inn i travsporten, sier Eidsaa til rikstotos nettsted og utdyper eierkonstellasjonen rundt Your Highness:
- Bjørn Nordstrand eier halve hesten, han er vel kjent gründer til TV4 i Sverige. Vi nordmenn står for resten: Arnfinn Stakston er fra Ringebu, men bor på Lillehammer. Kolbjørn Gaustad hører hjemme i Eide på Sunnmøre, Kristian Kallevik bor rett utenfor Haugesund, Truls Larsen kommer fra Fauske, Jørn Thuv fra Kristiansund og Reidar do Carmo Svensen som er fra Porsgrunn. Totalt er vi sju stykker, forklarer Eidsaa.

Les også: Karrieren over for Lannem Silje

5,1 millioner kroner


Da invitasjonen til Olympiatravet kom, takket eierne ja. De regner med at transporten til Gøteborg skal gå bra.

- Løpet lørdag er i første rekke kun en opplevelse. Seier er ikke realistisk, men det går an å håpe, sier Eidsaa til nettstedet.


Your Highness kan vise til fem strake seiere i Frankrike i vinter. Hun er født 2009, har grunnlag 5.100.000 kroner, hun står oppført med 22 seiere og har rekordnotering 1.09.7.

Les også: Vil bli profesjonell jockey

- She's just flying

Trener Fabrice Souloy er positiv. 
- She’s just flying, sa Souloy til nettstedet, og viste til at form og fysikk var på topp.

Et treningsarbeid samme dag lå til grunn for den franske trenerens kommentar. 
- Vi norske eiere reiser i to puljer til Åby. Noen kommer allerede fredag, resten inkludert meg, på lørdag. Bare det å få være med i Olympiatravet er stort, sier Eidsaa.