Gå til sidens hovedinnhold

Hard kamp om studieplassene på Lillehammer

Artikkelen er over 4 år gammel

Bachelorutdanningene i vernepleie, barnevern og sosialt arbeid i Lillehammer opplever rekordstor interesse.

Det kommer frem etter at Høgskolen i Innlandet (HINN) onsdag formiddag gikk ut med tallene fra første studentuttak etter høgskolefusjonen.

Slått sammen

HINN er den sammenslåtte høgskolen i innlandet. HINN har studiesteder på Lillehammer, Hamar, Elverum, Rena og Evenstad - Blæstad.

9840 søkere får tilbud om studieplass ved HINN. Til sammenligning ga Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Lillehammer til sammen 9356 søkere tilbud om studieplass i fjor.

Mer enn 6300 søkere står på ventelister til ulike utdanninger ved HINN. Flest på venteliste har helse- og sosialfagutdanningene i Elverum. Sykepleierutdanningen har den lengste ventelista der.

Studiested Lillehammer

På Lillehammer har bachelorutdanningene i vernepleie, barnevern og sosialt arbeid stor søknad. Bachelor i vernepleie har 589 søkere på venteliste, mens de to andre har 520 og 530  på venteliste. Ventelisten har aldri vært lengre enn i år.

Her kan du finne ledige studieplasser

- Det er veldig gledelig at det er så stor interesse for sosialutdanningene våre. Den gode trenden fra i fjor fortsetter, kommenterer prorektor Jens Uwe Korten, og legger til: - Vi har vært mer spent i år enn tidligere, fordi dette er det første inntaket etter fusjonen. Vi har markedsført studiestedene sammen, og var selvsagt spente på om det ville ha noe å si for søkningen til Lillehammer.

I dag har man fasit: Lillehammer har beholdt sin posisjon.

Bachelor i rettsvitenskap på Lillehammer er svært populært og har 451 søkere på venteliste, mens 297 søkere står på venteliste til  plass på bachelorutdanningen i psykologi.

Idrettsutdanningene ved Lillehammer har også mange søkere på venteliste. Det samme har pedagogikkstudiene, samt utdanningene relatert til økonomi og administrasjon.