Verdensmesterskapet i snøsport for parautøvere skal produseres og sendes på NRK og TV2, det er klart etter at Norges Skiforbund har solgt tv-rettighetene for alle skirenn som arrangeres i Norge.

– I forhandlingene har det vært viktig for Norges Skiforbund at NRK produserer og sender fra dette mesterskapet sammen med TV 2, sier generalsekretær i Skiforbundet, Ingvild Bretten Berg, som har ledet TV-forhandlingene for forbundet, i en pressemelding.

– Gratulerer

I fjorten dager fra 7. februar skal det konkurreres i langrenn, skiskyting, alpint og snowboard. Den profilerte utøveren Birgit Skarstein, som både er sommer- og vinterutøver, gleder seg over satsingen fra NRK og TV2.

– Gratulerer til NRK/TV2 for rettighetene til VM på Lillehammer, og ikke minst til publikum i hele landet som får ta del i både sporten og folkefesten. Som utøver er det jo veldig stas å få vise hva vi driver med, og jeg håper det kan inspirere og engasjere spesielt barn og unge, uttaler Skarstein.

Også Jesper Saltvik-Pedersen, som i vinter dominerte verdenscupen i alpint, gleder seg over at det skal produseres levende bilder fra mesterskapet. Han satser hardt mot vinterens VM.

– Lillehammer 2021 er vinterens store høydepunkt og jeg gleder meg. Etter en god samling på snø på Folgefonna tar vi nå en liten ferie med mye barmarkstrening før vi fortsetter oppkjøringen i august. Det er viktig for arrangementet og paraidretten, og en stor inspirasjon, at NRK og TV2 sammen satser på VM. Vi skal gjøre vårt beste for å skape noen gode øyeblikk for TV-seerne, sier han.

– En av våre største satsinger

Egil Sundvor, redaktør i NRK Sport, forteller at de investerer store ressurser i produksjonen og at det i omfang og kostnad er en historisk tv-satsing på paraidrett.

– Dette gleder vi oss stort til å vise fram, og det blir en av våre største satsinger denne vinteren. Norge har så mange fantastiske utøvere som virkelig fortjener denne oppmerksomheten. Det er bare å glede seg til VM-festen på hjemmebane, sier Sundvor.

Norges Skiforbund har prosjektansvaret for mesterskapet, og samarbeider tett med Norges Skiskytterforbund, Norges Brettforbund og Stiftelsen VI. Det er de to lokale arrangørselskapene Lillehammer Olympiapark AS og Hafjell-Kvitfjell Alpin AS som vil være tekniske arrangører av VM-konkurransene.

– Denne tv-satsingen skal være med å løfte para-vinteridrett til et nytt nivå. Det fortjener både utøvere og ikke minst publikum, som vil komme tett på de enestående prestasjonene, sier leder for Lillehammer 2021, Ola Keul.

Mesterskapet er det største idrettsarrangementet for parautøvere siden Paralympics i 1994. Budsjettet er 27 millioner, finansiert av Kulturdepartementet og Stiftelsen VI, sammen med Lillehammer og Øyer kommuner og fylkeskommunen.