(OA)Lørdag kveld sier Per Egil Haga, vakthavende meteorolog i Meteorologisk Institutt, at det er og vil være oppholdsvær videre i slutten av denne uken, og også i den kommende.

– Det er høyt skydekke, og vi venter at utover dagen i morgen, skal det bli lettskyet oppholdsvær og temperatur som ligger nær null grader, men også nær plussgrader, sier han.

Han legger til at vindforholdene er relativt rolige, men områder høyere opp i fjellene kan få litt vind fra nordvest, som vil minke utover dagen søndag.

– Vi ligger i regnskyggen, og derfor blir det relativt lite nedbør. Det kan bli litt sol, selv om det blir litt skyer utover i morgen, sier Haga i meteorologisk institutt.

Blir holke og snø på fjellet

På fjellet sier meteorologen at det vil bli urolige forhold og perioder med snøfokk og holke.

– Det vil være islagt og blåse en del, så derfor vanskelige kjøreforhold i perioder, sier han.

Statens vegvesen er enige. Jeanette Andresen i Statens vegvesen sier at det har begynt å fryse på i kveld.

– Vi har vært i kontakt med entreprenører som gjør tiltak på veiene der det er behov. I hovedsak er det snakk om salting og strøing, siden det har regnet. Det er stedvis glatte veier, og vi har fått inn noen klager på det også, sier hun.

Deres beste tips for dem som skal ut å kjøre lørdag kveld og søndag morgen, er å avpasse farten etter forholdene.

– Det er alltid fint å ta det litt roligere. Man kan gjerne ta en bremseprøve for å sjekke hvordan bilen oppfører seg, sier hun.