Gå til sidens hovedinnhold

Hopp-Johansson tar grep etter en frustrerende vinter: – Har vært mye jobbing og slit

Artikkelen er over 1 år gammel

Robert Johansson nøler ikke med å kalle vinteren frustrerende. Nå bevilger han seg en «pustepause» i jakten på suksess i Raw Air og skiflygings-VM.

Mens lagkameratene reiser til verdenscuprennene i rumenske Rasnov kommende helg, blir Johansson hjemme for å lade batteriene. Søre Ål-hopperen har behov for å hente seg inn.

– Det har vært mye jobbing og en del slit denne sesongen. Det har tatt på og tatt krefter, sier Johansson til NTB – og utdyper:

– Samtidig har jeg stått i det og jobbet ekstremt bra. Jeg har trent godt og er fortsatt i bra form. Det å få litt ro hjemme en helg, kan være veldig overskuddsutløsende og bra med tanke på Raw Air og VM.

Hopp-profilen kom til sesongen med en meget godt utgangspunkt. Han var rett og slett «ekstremt godt forberedt». Det ga naturlig nok optimisme. Så langt har imidlertid ikke resultatene stått helt i stil med forventningene.

Åttendeplass er sesongbeste individuelt i verdenscupen. De har han til gjengjeld fire av. To av dem kom i skiflygingsbakken i Kulm i helgen.

Tålmodighetsprøve

Johansson har levert mange topphopp på trening og i kvalifisering denne vinteren, men i konkurranse har det knytt seg. Søre Ål-hopperen innrømmer gjerne at det har vært krevende.

– Det er ekstremt frustrerende. Uten tvil. Du viser gang på gang at du er kapabel til å henge med i toppen. Så har det ikke klaffet. Det er frustrerende, sier han ærlig.

Tålmodigheten har vært satt kraftig på prøve.

– Det har vært en utfordring å klare å jobbe med de rette tingene og ikke bli stresset. Jeg har kjent på den følelsen. Samtidig har jeg klart å jobbe meg gjennom det og fikk gode svar i helgen, sier landslagshopperen.

Søndag ledet han skiflygingsrennet i Kulm da tre hoppere sto igjen på toppen. Så tok juryen beslutningen om at vinden ble for tøff og at finaleomgangen måtte avlyses.

Dermed glapp det som kunne blitt sesongens første pallplass, kanskje til og med den første seieren.

Frikjenner juryen

Etterpå uttrykte blant andre landslagstrener Alexander Stöckl frustrasjon over jurybeslutningen. Johansson selv hevder han fokuserer på det positive.

– Jeg har ikke ergret meg altfor mye. Det ble som det ble. Jeg må ta med meg den hoppingen jeg fikk til, for det var bra. Jeg tror det er det lureste å gjøre, sier han – og frikjenner deretter juryen.

– Jeg skulle gjerne ha fullført omgangen, men så det varierte litt med vinden. Jeg tror de tok en riktig avgjørelse. Det var for vanskelig, sier 29-åringen.

Nå venter rolige dager på hjemmebane på Lillehammer. Der skal batteriene lades til sesongens to siste store mål, Raw Air og VM i skiflyging. Den første store målet, hoppuka, fikk Johansson delvis ødelagt av en ryggskade han pådro seg i forbindelse med snømåking før avreise.

– Nå handler det om å prioritere best mulig fram mot VM og Raw Air, sier Søre Ål-hopperen om valget han har tatt om å stå over kommende helgs renn i Romania.

Han er etter alle solemerker tilbake i verdenscupen i Lahti neste helg. Deretter venter Raw Air-åpningen i Holmenkollen, der Johansson gikk helt til topps forrige sesong.