Maren Lundby vant det første av tre Lillehammer-renn denne helga

Maren Lundby vant kvinnenes  hopprenn i verdenscupen i Lillehammer fredag.

Maren Lundby vant kvinnenes hopprenn i verdenscupen i Lillehammer fredag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Maren Lundby fortsatte der hun slapp i kvalifiseringen og tok en klar verdenscupseier under åpningsrennet i kvinnenes historiske hopptrippel i Lillehammer.

Lundby har de siste dagene vist at hun er i form. Torsdag var hun best i kvalifiseringen, og det fortsatte hun å være i både prøvehoppingen og i selve rennet fredag.

Les også: Kvinnehopperne på «krigsstien»

Hoppet lengst

Totningen hoppet lengst i første omgang (96 meter), men la seg på annenplass. I finaleomgangen dro Lundby til med nok et knallhopp og landet igjen på 96 meter. Det ga henne 271,5 poeng totalt. En poengsum som viste seg å være uslåelig.

– Seier er helt nydelig. Det er deilig, sa en glad Lundby til NRK.

Les også: – Grunnlaget har aldri vært bedre før verdenseliten kommer til Lillehammer

Lundby beviste at hun er en av Norges fremste medaljekandidater under vinterlekene i Pyeongchang. Og fredagens oppvisning gir henne tro på en olympiske medalje.

– Seieren betyr at jeg får selvtillit. Jeg ser at det er muligheter i OL.

Spenning

Tyske Katharina Althaus, som ledet etter første omgang, ble til slutt nummer to med 262,2 poeng, mens lagvenninnen Carina Vogt ble treer med 252,2.

Det var knyttet stor spenning til den japanske storhopperen Sara Takanashi. Etter første omgang lå hun på fjerdeplass. Etter det andre hoppet tok hun ledelsen, men både Vogt, Althaus og Lundby passerte henne på resultatlisten.

Takanashi vil med sin neste seier i verdenscupen være tidenes mestvinnende hopper. Den kom ikke i Lillehammer fredag. Før helgens trippel står Takanashi med 53 enkeltseirer, akkurat det samme som Gregor Schlierenzauer.

Silje Opseth lå som nummer 27 etter første omgang, men hoppet seg opp til 25.-plass i finalen. Også Anna Odine Strøm hoppet seg oppover på resultatlisten (fra 30.- til 28.-plass).

Lillehammer-trippelen går over tre dager. Det er normalbakkerenn både fredag og lørdag, mens man flytter opp i storbakken søndag. Da kåres også sammenlagtvinneren.

Tlf.: 977 21 000 Mail: tips@gd.no MMS/SMS: GDTIPS + mld til 2470 Send video

Artikkeltags