Hoppkometen Halvor Egner Granerud vant igjen - Robert Johansson ble tatt av vinden

VANT IGJEN: Halvor Egner Granerud slo til med seier i Engelberg. Nå venter hoppuka der han blir en stor favoritt.

VANT IGJEN: Halvor Egner Granerud slo til med seier i Engelberg. Nå venter hoppuka der han blir en stor favoritt. Foto:

Av

Hoppkometen Halvor Egner Granerud tok sin fjerde verdenscupseier på rad i Engelberg

DEL

Robert Johansson landet på 104 meter i det som var rennets verste hoppforhold. Hoppet holdt ikke til finalerunde. Daniel-André Tande hadde ikke bedre forhold og landet på 104, 5 meter og dermed ble det heller ikke finaleomgang på ham.

Halvor Egner Granerud derimot kan juble nok en gang denne vinteren. Asker-hopperen tok sin fjerde strake verdenscupseier da han vant i Engelberg lørdag, og nå venter hoppuka.

Granerud leverer uansett forhold for tida. Den stabile norske verdenscuplederen leverte 133,5 meter under vanskelige forhold i første omgang i Engelberg og ledet før finalen. Der avgjorde han med et hopp på 137 meter.

Den norske verdenscuplederen vant med 2,2 poeng ned til polske Kamil Stoch, mens Anze Lanisek tok tredjeplassen. Med seieren øker Granerud forspranget i kampen om å bli Norges første sammenlagtvinner i hopp siden Anders Bardal i 2012.

Landslagstrener Alexander Stöckl varslet for to uker siden at Graneruds stabilitet gjør ham til en kandidat til å vinne sammenlagttrofeet. Siden har Granerud knapt levert et eneste hopp som ikke har vært i toppklassen.

Neste post på hoppkalenderen er den tysk-østerrikske hoppuka, som starter 28. desember. Det kan bli en veldig interessant konkurranse med den stabiliteten Granerud viser for tida.Artikkeltags