Hovedsykehus i Hovemoen

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er tydelig at økonomien setter grenser for hvor mange sykehus vi kan bygge og drifte i Innlandet. Et nytt sykehus på Moelv innebærer at ett av de gamle må avvikles. Lillehammer ligger tynt an, og hvis det stenges, betyr det lenger vei for pasienter fra Otta, Vågå, Lom og Lesja, fra Hafjell, Kvitfjell og Skei, og turismen og den voksende hyttebefolkningen vil bli skadelidende. Dårlig samfunnsplanlegging og dårlig for miljøet.

Løsningen kan ligge i først å utpeke sykehuset på Lillehammer til akuttsykehus, for deretter gradvis å bygge det om til hovedsykehus. Etter hvert som nye bygg reises, kan de gamle tømmes.

Den beste beliggenheten er Hovemoen, hvor det er store ubebygde arealer. Et hovedsykehus i Hovemoen ville gi kortere reisevei for alle nordfra, og innebære tog inn - tog ut, både for pasienter og ansatte, ambulanse rett inn fra ny E6, helikopterbase i samarbeid med Jørstadmoen, sykkelvei fra Lillehammer sentrum, Gausdal og Øyer, vann fra nybygd anlegg i området, renseanlegg i nærheten, utdanning av helsefagarbeidere ved høgskolen og helsehuset like ved.

Hovemoen Hovedsykehus ville være en god løsning i den vanskelige sykehusdebatten.

Nan Bentzen Skille, Lillehammer


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags