Høyre har lært svært lite om hvorfor de gikk på en smell Distrikts-Norge

TINGRETT: Tingretten i Lillehammer foreslås lagt ned. KrF, Sp og Ap avviser forslaget – som Høyre signaliserer interesse for.Foto: GD/arkiv

TINGRETT: Tingretten i Lillehammer foreslås lagt ned. KrF, Sp og Ap avviser forslaget – som Høyre signaliserer interesse for.Foto: GD/arkiv

DEL

GD MENER
Høyre og partiets leder Erna Solberg har kort tid etter valget varslet at partiet allerede er i gang med å meisle ut partiets strategi framfor stortingsvalget i 2021.

Partiet later til å ha lært særdeles lite om hvorfor Høyre gikk på en smell i store deler av Distrikts-Norge. Derfor er det ren autopilotreaksjon fra partiets side når forslaget om å rasere tingrettsstrukturen i Norge, blir møtt med stor interesse.

Høyres lokale tillitsvalgte blir satt i forlegenhet. Vi imøteser hvordan stortingsrepresentant Olemic Thommessen og Høyres nye gruppeleder i Lillehammer, Oddvar Møllerløkken, begge vil støtte forslaget om å avvikle tingretten i Lillehammer og Vågå. Fortsetter partiet slik, kan velgerne i 2021 komme til å forsterke signalet de ga Erna Solberg i årets valg.

Vi imøteser hvordan Høyre kan åpne for andre svar enn uavlatelig sentralisering

Kan hende skal strukturen endres også i Domstolsadministrasjonen. Men i så fall er det et tvilsom forslag som kjøres fram. Det burde også et parti som Høyre være i stand til å formulere.

Kristelig Folkeparti er klar i sin tale. Partiet sier det er uaktuelt å støtte det framlagte forslaget. Senterpartiet og Arbeiderpartiet varsler kraftig motstand. Andre mindre partier vil gjøre det samme. Derfor er forslaget om masseavvikling av tingretter i realiteten dødfødt.

Det er interessant å se hvordan en regjeringsoppnevnt kommisjon bevisstløst bruker uttrykket modernisering som ensbetydende som sentralisering. Tenk om sentralmakta etter hvert hadde kommet på tanken om at modernisering faktisk kan innebære desentralisering.

Høyre skal «jobbe grundig» med rapporten. Vi imøteser hvordan et parti som Høyre kan åpne for andre svar enn uavlatelig sentralisering. Da vil Høyre kunne reetablere seg som et folkeparti.

Tingretten foreslås flyttet til Hamar: - Hovedsetet bør ligge på Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags