6. januar skriver Gjertrud Nordal og Edward Glorud Sveen i GD,
hvor de mener at eksamen i vår skal gjennomføres. De mener at det er store forskjeller mellom vårens semester og fjorårets semester, og at det vi er mye mer forberedt siden sist.
De skriver at eksamen er en fin mulighet til å få en ekstra god karakter på vitnemålet, men at det også kan gå motsatt vei. De mener fortsatt at det ingen er noen grunn til å avlyse eksamen for våren 2021.

Vi i AUF mener at fjernundervisning aldri kommer til å kunne erstatte den klassiske undervisningen i klasserommet. Det er derfor på tide at regjeringen og Guri Melby avlyser eksamen!

Det er ikke rettferdig at elever som har «pendlet» seg mellom fjernundervisning og fysisk undervisning skal stille opp til skoleeksamen denne våren. Eksamen er ingen rettferdig vurderingsordning, da det er mange studenter som ikke har fått muligheten til å delta digitalt. Blant annet fordi det ikke er mange som har gode nok resurser hjemme, enten det gjelder utstyr, internettilgang, eller hjelp.

Da regjeringen også velger å kutte 10 millioner kroner i digital undervisning, ja da vet ikke jeg hvordan kunnskapsministeren påstår at vi skal stille til eksamen denne våren.

Det å avlyse eksamen nå, vil hjelpe lærerne med å hjelpe elever forbedre standpunkt. Det vil også senke presset på lærerne for å gjennomføre pensum ved hjelp av fjernundervisning. Det er viktig å gi lærerne den beste muligheten til å se elevene, og hjelpe de. Ofte er det å stresse seg gjennom pensum for å stille til eksamen til våren, det som skjer.

Guri Melby og regjeringen se elevene bedre! Skolehverdagen er ikke lik som før covid-19. Skolehverdagen har gitt mer press, og urettferdig gjennomføring av skolehverdagen som vi alle kjenner. Der de elevene om sliter, blir presset enda mer til å følge mer med. Kun fordi Guri Melby mener at eksamen skal gjennomføres. Det er rett og slett urettferdig.

Maja Cvetkovic, styremedlem Elverum-Åmot AUF