– Det skal ikke være en eneste 17. mai uten korps for min del. Riktig nok kan jeg ikke være med og marsjere langt. Jeg spiller for det meste når korpset står stille, men jeg ville ikke vært foruten denne opplevelsen, sier hun.

Hun har 15 år bak seg som musikant i korps. Da Dombås musikkforening beordret avmarsj foran folketoget på Dovreskogen bestemte Tove Jenny seg for å bli med og spille – i hvert fall under den første marsjen.

Stas

Det var ikke bare Tove Jenny som gledet seg over feiring, god mat og gleden over å markere maidagen i hjembygda. Mattis Sørum tok turen fra Hamar for å spille tromme sammen med skolekorpset.

– Jeg ble kalt inn fordi den faste trommeslageren brakk armen i går. Det er stas å kunne bidra, sier Sørum.

Det kan godt skrives at folk på Dovreskogen gikk mann av huse for å markere maidagen i finværet. Mange ga uttrykk for at det er trivelig å kunne møte sambygdinger til feiring både i grendehuset Skogvang og utendørs i strålende sol.

Mat

Det er en tradisjon i mange lokalsamfunn at folk tar med seg mat til feiringen. Dovreskogen er intet unntak i så måte. Et overblikk over matbordet ga tegn på at en god del mesterkokker og mesterbakere har vært i full drift fra tidlig om morgenen.

Etter underholdning, taler for dagen og servering, samlet folket seg til tog ledet av Dombås Musikkforening og Dovre skolekorps.