Den nye DNT-hyttesjefen heter Liva Ducena Fjeld. Hun har tidligere erfaring som hyttebestyrer og har også lang fartstid i DNT. Ducena Fjeld har tidligere drevet DNT-hytta Reindalseter i Tafjordfjella.

Den nye bestyreren er i dag ansatt i DNT Oslo og Omegn, hvor hun har jobbet som turveileder de siste 6 årene. Hun bor nå på Eidsvoll sammen med mann og to døtre på fem og to år. Hele gjengen gleder seg til livet på Liomseter. Dette ifølge en pressemelding fra DNT.

Åpnet ny hytte

Rett før vinterferien var det offisiell åpning hytta ved Haldorbu. Den gamle hytta er tatt ned – og en flunkende ny hytte er nå klar for turfolket.

Langsua nasjonalpark og Haldorbu landskapsvernområde har lenge vært et populært område blant friluftsfolk, og hytta på Haldorbu har hatt gode besøkstall, men det har lenge vært behov for en bedre tilrettelegging for gjestene. Det var ønskelig å utvide oppholdsrom, få på plass et tørkerom og større lagringskapasitet for ved og søppel, sikrere lagring av gassflasker og eget hunderom, informerer DNT.

– Den nye hytta vil gjøre det mye hyggeligere for våre medlemmer å besøke området og ikke minst fortsette turene videre til våre andre hytter i Langsua nasjonalpark, sier driftsansvarlig Tor Martin Stenseng ifølge pressemeldingen.

Haldorbu har nå 17 sengeplasser hvorav 9 senger vil være i den nye hytta, 6 i den gamle gjeterbua og 2 i hunderommet, i tillegg er plass til ekstra madrasser.

– Vi har nå et meget godt tilbud til våre gjester på Haldorbu, samtidig som driften ivaretas på en god måte gjennom egnet plass til separerte lagerfunksjoner.