(Oppland Arbeiderblad:) Den andre hunden ble funnet og tatt hånd om samme kveld. Men Dushi en chihuahua-tispe lot seg ikke tas med av redningsmannskapene. Siden har Dushi vært savnet.

Politiet organiserte leting med drone, men uten hell.

Nå har Facebook-gruppa Rømlingen engasjert seg.

Fredag kveld ble hunden er funnet.

– Dushi har blitt funnet. Hun er gjenforent med familien. Det er et mirakel, meldes det på Rømlingens facebooksider fredag kveld.

Flere aktive med

– Vi har flere aktive medlemmer som har stått på i letingen. Dessverre har vi så langt ikke funnet henne, sa Lucia Talseth til OA fredag formiddag.

Det er hun som administrerer Rømlingen. Senere samme kveld kom de gode nyhetene om at hunden er funnet.

Talseth delte plakaten på Rømlingens Facebook-side i håp om at flere ville holde øyne og ører oppe om de er i området.

Det viser bildet av Dushi med en del opplysninger om hunden og kontaktperson og telefonnummer.

Det var den nederlandske yogalærerinnen Rinske Frederiks som falt flere titalls meter ned i et bratt parti på Mefjell, et nabofjell til Synshorn, ved Bygdin.

Frederiks var på fjelltur sammen med samboer og noen venner. De hadde nettopp avsluttet en vellykket yoga-sesjon ved parets nye yogasenter i Heidal i Nord-Gudbrandsdal.

Frederiks drev også et senter i Nederland. I sosiale medier har mange uttrykt sorg over at 52-åringen gikk bort på tragisk vis.

Ukjent årsak

Hvordan ulykken skjedde er fortsatt ukjent. En av teoriene er at den nederlandske kvinnen var i det bratte området på grunn av hundene.

På siden til Rømlingen fremgår det at Dushi er chippet, har ikke halsbånd og er sky overfor fremmede. OA er kjent med at redningsmannskaper var i nærheten av Dushi ulykkeskvelden eller dagen etterpå. Men hun lot seg ikke bli tatt med.

Slike Facebook-grupper kan være effektive i arbeidet med å finne igjen hunder som er kommet bort.

Kvinnen som ble angrepet av kyr på et stølslag i Valdres tidligere i juli, hadde også en hund som ble borte.

Da trådde en annen gruppe, Nitro-gruppens lokale medlemmer til. Dagen etter var hunden på plass igjen, til stor glede for familien.

Kan klare seg

Lucia Talseth forteller at Dushi var i form til å klare seg lenge i fjellet, om hun ikke skulle blir tatt av ørn eller andre rovdyr.

– Hun skal ha vært god form, sier Talseth.

På Rømlingen er engasjementet stort. Mange forteller at de er eller har vært i området. Noen har tegnet inn rutene de har gått i letingen etter hunden. Fredag kveld ble den altså funnet.