I fjor høst ble det kjent at attraksjonen Hyperakseleratoren i Hunderfossen Eventyrpark vant prisen for verdens beste fornøyelsespark-attraksjon i 2021. Hunderfossen vant klassen for attraksjoner det har kostet mindre enn 100 millioner kroner å bygge, altså attraksjoner med et begrenset budsjett.

Prisen deles ut av The Themed Entertainment Association (THEA).

– Det er jo rett og slett utrolig gøy at lille Hunderfossen skal bli lagt merke til i den store verden, uttalte direktør Hogne Høstmælingen på Hunderfossen til GD i fjor høst.

I helgen mottok Høstmælingen prisen på THEA Award, som betegnes som «fornøyelsesparkenes Oscar». Utdelingen foregikk på Disneyland Hotel i Los Angeles i USA.

Det var en stolt og fornøyd Høstmælingen som mottok prisen sammen med Rasmus A. Sivertsen, regissør i Qvisten Animation.

– Jeg må få takke våre fantastiske kollegaer på Hunderfossen og ikke minst gjestene våre som stadig krever nye og fantastiske attraksjoner, uttalte Høstmælingen.

Målet med Hyperakseleratoren er å gi barn et håp for fremtiden. Men Høstmælingen og Sivertsen måtte legge til at attraksjonen ikke ville latt seg realisere uten noen visjonære, gamle menn.

– Takk til Kjell Aukrust som skapte karakterene i Flåkypa-universet, sa ved prisoverrekkelsen.

Også Anders Huuse, grunnlegger av Hunderfossen Eventyrpark og Lars Espen Aukrust, styreleder i Aukruststiftelsen ble trukket fram i takketalen.

Her kan du lese mer om Hyperakseleratoren: