Gå til sidens hovedinnhold

Hva er det vi får på bordet?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Hva kan vi risikere å spise ved enda mer av importert kjøtt og «kjøttprodukter»? For ikke lenge siden så vi i media at det var utbrudd av salmonella, det var den samme typen salmonella, så det måtte komme fra samme produkt. Tysk storfekjøtt var synderen, i tillegg til salmonella i kjøttet, bruker tyskerne mye antibiotika til husdyra. Det er ikke bra, og det vet vi. Så var det tysk flesk som også inneholdt salmonella. Mattilsynet har stoppet kjøtt på grensen, for ved stikkprøver har de påvist salmonella. Noe er altså stoppet, men noe slipper gjennom og som forårsaker sykdom og sporing, noe som er dyrt.

I VG 31.3.21 kan vi lese at vi ikke skal spise på samme sted som vi tanker eller lader bilen. Pølsene ligner mer på pudding enn pølser og brødet ender som en deigklump i munnen. Nesten samtlige fikk terningkast 2! Hva inneholder egentlig disse «pølsene»? Når allergikere får blemmer og kløe i munnen må det være noe galt fatt. Det kan hende at det er noen som er så allergisk at man kan få kraftig anfall, hvem står ansvarlig?

I 2017 sto det i Nationen: «Når blod, urin og oppkast fra uhell under slakting havnet sammen med kjøttet, så veterinæren en annen vei. De ansatte drakk seg gjennom arbeidsdagen for å holde ut». Dette skjedde i Tyskland! Franz Josef Voll har skrevet en bok som heter «Schweinebande», Voll har over 40 års erfaring på innsiden av tysk kjøttindustri. Han forteller at storindustrien ikke selger kjøtt lenger, men produkter fra laboratoriet som ikke har noe med mat å gjøre. Milliardomsetningen viser at storindustrien gjør gull av søppel, vann og kjemi. Voll forteller at sekker med ferdigblandet krydder piffet opp med pulver som gir mulighet til å tilsette, binde og selge gratis vann! Det er mange fantasifulle navn på ett og samme produkt, og kalt det for ekstra tilbud for at salget skal øke.

Kontrollørene er så klistra til dette systemet at de er handlingslammet. Det er industrien som bestemmer og skriver lover, som politikere vedtar! Har ikke styresmaktene tapt da? Når det er industrien som har bukta og begge endene? Mesteparten er lovlig, men det som ikke er lovlig er slik utformet at juks ikke kan påvises. Det har ingen ting med mattrygghet å gjøre. Hva sier norske politikere til dette? Er de så naive at de tror på internasjonal kjøttindustri fullt og helt? Der skinker blir kjemisk behandlet for ikke å tape vekt og røykt kjøtt har aldri vært i noen røykovn, akkurat slik som norsk røykelaks, bare en aromasprøyte og lakkering for å få riktig farge!

Er det slike produkt som gir en allergiker blemmer og kløe i munnen?

Åse Nordnes, Sel og Heidal Nei til EU