Hva vil skje med Lillehammer?

- Om Lillehammers hovedgate ikke skal forfalle som handelsgate bør snart Lillehammer kommune og de som bestemmer for byens handelsstand begynne å tenke på det som engang var, skriver Egil Ellingsen.

- Om Lillehammers hovedgate ikke skal forfalle som handelsgate bør snart Lillehammer kommune og de som bestemmer for byens handelsstand begynne å tenke på det som engang var, skriver Egil Ellingsen. Foto:

Av
DEL

leserinnlegg 

Det virker som om kommunestyret og handelsstanden er i villrede nå. Det virker som det er oppstått en slags panikk for Lillehammer sentrum. Det er kommet et forslag om å lage et parkeringshus i fjell under byen, men hvem skal så betale for å gjøre dette? Lillehammer kommune har ikke penger nok til et så dyrt arbeide. Jeg påstår at dette aldri kan gjennomføres.

Jeg har forstått at biler nesten er blitt et hatet produkt i byens sentrum, men prøv å forstå at de som kommer utenfra kommer til byen for å handle. Så prøv å forstå at privatbilene er viktige for dem som ikke bor i byen.

Prøv å tenk tilbake på det som engang var. Forretningene var alltid godt besøkt og jeg kan ikke huske at det var noen som klaget over at de handlene kom, parkerte utenfor den forretningen de skulle handle i og reiste hjem med varene. Jeg vet at tider kan forandre menneskers tanker og krav, men om Lillehammers hovedgate ikke skal forfalle som handelsgate bør snart Lillehammer kommune og de som bestemmer for byens handelsstand begynne å tenke på det som engang var.

Glem navnet, Gågata og Sykkelbyen. Gata heter Storgata, og gata er godt kjent også for mennesker fra mange andre steder. Jeg bare ler når jeg leser at de syklende skal ha forkjørsrett. Hvorfor skal de det? Hvem er det som sier noe så idiotisk om byens lange, rette forretningsgate?

Hvorfor bygges det høye bolighus inne i handelssentrum? Alt dette virker uforståelig på meg som hadde en stor forretning i 22 år, riktig nok i Wieses gate 3, men jeg kjente hele byens virksomheter meget godt.

Jeg vil til slutt henstille til både Lillehammer kommune, handelsstanden og Fylkesmannen å se tilbake på byens liv og gode dager i mange år, mens Storgata var en levende og god handelsgate.


Egil Ellingsen, Fåberg

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken