Hvem eier Eidsiva?

Hedmarkingene eier mer av Eidsiva enn hva opplendinger gjør.

Hedmarkingene eier mer av Eidsiva enn hva opplendinger gjør. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg 
Hva er det som gjør at personer i Oppland og Lillehammer er så opptatt av hva som skjer med Eidsiva? Mener de at Eidsiva er et Opplandsforetak? Det fremstilles omtrent som det, men fakta sier at Oppland med eierkommuner eier ca. 33% av Eidsiva, og Hedmark med eierkommuner ca. 66%. Da blir i utgangspunktet det hele litt merkelig av Oppland med Lillehammer oppfører seg som om dette er et rent Oppland selskap, når de i virkeligheten kun eier en tredjedel ...

Det blir hevdet at Eidsiva gikk ut fra kraftselskap i Gausdal og Lillehammer sammen med kraftselskap i Hamar. Dagens eierskap av Lillehammer i Eidsiva er ca. 12.7%, Gausdal har ca. 3.7%, mens Hamar har 21.8%. Dette sier at Hamar har en langt større eierandel enn Gausdal og Lillehammer, og det må igjen bero på at Hamar kraftselskap var langt større enn Gausdal og Lillehammer på sammenslåingstidspunktetet.

Pr. Idag eier Hedmark Fylkeskommune 21.8%, det samme som Hamar kommune. Ringsaker eier 14.6. Oppland fylkeskommune eier 9.2%, Lillehammer kommune 12.7% og Gjøvik kommune 3.2%. Resten fordelt på kommuner i Hedmark og Oppland.

Det er snakk om å ha magemål, og Oppland sammen med Lillehammer må innse og innrømme at alt dreier seg ikke om Oppland og Lillehammer.

Det som forundrer mest er mangel på fakta. Prøv å vær litt mer ydmyke.

SSB er et ypperlig sted å hente fakta, sammen med info på bedrifters hjemmeside.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags