Gå til sidens hovedinnhold

Hvem skal betale SVs landbruksdrøm

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ser i GD at Anne Lise Fredlund, leder av Innlandet SV, flesker til med vyer om fremtidens landbruk. Flott med vyer og ønsker. Det hadde vært litt mer konstruktivt å få vite hvem og hvordan landbruksgildet til SV skal betales.

Nesten all mat som handles i Norge i dag av vanlige forbrukere handles i lavprisbutikker, der det ene tilbudet slår det andre i hjel. Det viser jo at forbrukeren ikke er villig til å betale det som det koster å produsere maten. Ta 3 for 2 osv.

Norsk landbruk harselerer med tilstanden til landbruket i f.eks. Danmark som EU land. Det er sikkert en del der som man kan ta tak i, men der møter man også lavprisbutikker. Disse har noe som man ikke ser i Norge; egne slaktere, med fagkunnskap, som mer enn gjerne rettleder deg som forbruker.

Og for å riktig synliggjøre merkeligheten i SV landbruks fremstøt: sist det var et helt år med grensehandel, handlet vi for 16 milliarder i Sverige.

Tony Vidar Aandahl, Østre Gausdal

Heller ikke i landbruket er applaus nok

Landbruket trenger ikke SVs politikk