Amedia, som er deleier og samarbeidspartner med GD, har sammen med det svenske mediekonsernet Bonnier inngått en eksklusiv avtale som betyr at våre abonnenter de neste tre årene kan se kampene til PSG, Nice, Lyon, Marseille, Lille og de andre lagene som kjemper i den franske toppserien.

Sendingene ser du i tjenesten Direktesport. Amedia ønsker ikke kommentere hva de har betalt for rettighetene.

Øker kraftig

– Det viktigste vi driver med er definitivt den lokale idretten, og vi har planer om å sende mange kamper frå breddefotballen utover høsten, sier nyhetsredaktør i GD, Reidar Kjæstad.

Han synes likevel det er artig å kunne tilby GD-leserne "litt ekstra krydder" i tillegg.

– Fransk fotball har jo stjerner som Messi, Mbappe og Birger Meling å by på, så vi håper det vil være attraktivt for våre fotballinteresserte abonnenter. At vi gjennom avtalen med Amedia og Direktesport også kan vise svensk ishockey håper vi blir tatt godt imot, og gir folk enda en grunn til å virkelig utnytte sitt GD-abonnement.

De franske kampene vil bli vist i Amedias sportsportal Direktesport.no, som er tilgjengelig gjennom GD for alle våre abonnenter. Direktesport.no har også en egen app hvor man kan se sendingene om du har en nyere smart-TV eller Apple TV.

Oddstips og forhåndssaker hver uke

Amedias store satsing på oddstips og travtips, Sportspill, kommer til å følge fransk serie tett. Oddsekspert Fred Børre Lundberg vil hver uke levere forhåndssaker og tips til seriens mest spennende kamper.

– Fransk fotball er spennende som oddsobjekter. Det er noen klare favoritter, men samtidig mange lag som er jevne. Vi kommer til å ha tips hver uke på kampene du bør følge med på, og gi deg siste nytt om lagene før hver runde.