Gå til sidens hovedinnhold

Hvis Frp ønsker å hjelpe kristne bør de endre sin politikk

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Det er gledelig at antall kvoteflyktninger og bistandsprosenten ble stående fast i regjeringens og Frp sitt forslag til statsbudsjett.

Det er kommet mange utspill i forskjellige medier at kristne vil bli favorisert ved utvelgelse av kvoteflyktninger. Det er verdt å huske på at Frp gikk inn i forhandlingene med krav om at vi ikke skulle ta imot noen kvoteflyktninger, heller ikke en eneste kristen flyktning.

Norge har fra før av bestemt at utsatte grupper som kvinner, barnefamilier og lhbtiq-personer skal prioriteres. KrF har alltid hatt et stort engasjement for forfulgte religiøse minoriteter, og det nye punktet som Frp har fått igjennom støtter KrF selvsagt. Foruten kvinner, barnefamilier og lhbtiq-personer skal også forfulgte kristne, ahmadiyya og jesidiske flyktninger prioriteres som gruppe og individ ved uttak av overføringsflyktninger. KrF vil at Norge skal være en trygg havn for mennesker som er forfulgte for sin tro, både kristne og andre.

Vi mener at det er en selvfølge at Norge som et av verdens rikeste land tar et internasjonalt ansvar for mennesker på flukt, og vi må ha tillit til at FN henter ut de som trenger det aller mest, de som er på flukt fra forfølgelse, sult og konflikt. Forfølgelse på bakgrunn av tro er allerede kriterier for uttak av kvoteflyktninger av FN. At vi har en liste over hvilke grupper vi helst vil ta imot, er å regne som en ønskeliste å være.

Partileder Ropstad sier det klart her: Hvis Frp virkelig er opptatt av kristne forfulgte, bør de endre politikk og ønske å ta imot kvoteflyktninger. Først da ville de hatt troverdighet i denne saken (VG).

Jytte Sonne, Lillehammer, 1. nestleder Innlandet KrF, listekandidat, Stortinget