Gå til sidens hovedinnhold

Hvor blir det av kjøttet

leserinnlegg

Vi ser stadig, da spesielt i GD, om bønder som velger å investere i nye driftsbygninger. Store sauefjøs, med moderne inventar. Flott, men det jeg lurer på, er hvor i all verden blir det av kjøttet som beitenæringen produserer. Det holder ikke med T-skjorteskrift som sier, « Det er jeg som produserer maten din». Det må i beste fall være ei sannhet med litt modifikasjoner.

Lam og sau er stort sett fraværende i butikk, etter TV programmet «Matsjokket», der man fikk se x antall tonn sau og lam på fryselager, ja så var det ikke måte på hvor flink alle aktørene skulle bli. Resultat: et lite blaff av noe som het «marinert fårefilet, (den var faktisk kjempegod), den forsvant like fort som den kom. Også kan man slumpe til med å få litt kjøttdeig av sau/lam. Det er det hele, bortsett fra et par uker med fårikålkjøtt, og skampriser på frosne lammelår.

Jeg klarer meg, jeg har oppdaget Reko-ringen, og får det jeg vil der, men næringen i sin helhet har et forklaringsproblem her.

Hvor blir det av kjøttet?

Tony Vidar Aandahl, Østre Gausdal