Gå til sidens hovedinnhold

Hvor ensidig kan en viktig sak dekkes i GD?

Artikkelen er over 1 år gammel

leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Dyrest i Europa». Matt og drikkevarer dyrest i Norge.

Det var overskriften på en artikkel i GD 7. august. I artikkelen, som er klippet fra en NTB-publikasjon, omtales hvor mye dyrere maten i Norge er i forhold til i EU, men utelater å informere om hvor mye høgere lønnsnivået i Norge er i forhold til EU. Dermed blir artikkelen ensidig og lite interessant for oss som lesere, ja, en direkte feilinformasjon. Samtidig virker den negativt for en hel næring som for tiden er under press fra nær sagt alle kanter. Blant de 37 landene i undersøkelsen er gjennomsnittlige utgiftsandelen til mat 18 prosent, mens den i Norge er 11 prosent. Maten i Norge er relativt sett billigere enn i de aller fleste landene vi kan sammenligne oss med. Dette understrekes også i artikler skrevet i VG og Aftenposten.

Dette er bare et av mange eksempler på hvor mangelfull og ensidig GD er blitt som eneste lokalavis i vårt distrikt.

GD AS hadde i 2018 et overskudd på 8,9 mill., og et konsernoverskudd etter skatt på 22,6 mill. Det er styret i mediekonsernet som setter krav om økonomisk resultat. Er det dette kravet som har medført at antallet journalister i avisa er sterkt redusert? Muligheten for å skrive gode begrunnede artikler er det tydelig vis ikke kapasitet til - resultatet ser vi blant annet i eksemplet som her er nevnt.

Som aksjonær i eierselskapet Gudbrandsdølen AS er jeg mere opptatt av å få en god avis framfor utbytte på mine få aksjer.