Hvorfor skal Ap og MDG vente i Lillehammer?

UNNVIKENDE: Ap og MDG vil vente til 2021 med å prioritere miljø, skriver Øyvin Aamodt. Han bruker E6-utbyggingen i Lågendeltaets verneområde som eksempel på miljømessig "rasering". Bildet viser nye utvalgsledere i Lillehammer, f.v. Ingunn D. Vik (SV), Jytte Sonne (KrF), Knut A. Vassdokken (Ap), ordfører Ingunn Trosholmen (Ap) og Johannes W. Gran (MDG).

UNNVIKENDE: Ap og MDG vil vente til 2021 med å prioritere miljø, skriver Øyvin Aamodt. Han bruker E6-utbyggingen i Lågendeltaets verneområde som eksempel på miljømessig "rasering". Bildet viser nye utvalgsledere i Lillehammer, f.v. Ingunn D. Vik (SV), Jytte Sonne (KrF), Knut A. Vassdokken (Ap), ordfører Ingunn Trosholmen (Ap) og Johannes W. Gran (MDG). Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserinnlegg 
Ap-leder Jonas Gahr Støre uttaler at klimaspørsmålet kommer til å bli det viktigste i stortingsvalget i 2021.

Arbeiderpartiet har nok en gang vunnet ordførervalget i Lillehammer, selv om det var med minst mulig margin. For å sikre seieren ble MDG med på laget. De er godt fornøyd med klima-sakene i avtalen de fem partiene har gjort seg imellom, sier de.

Men vi må spørre: Hvorfor vil Ap vente til 2021 med å bli miljøvennlige? Hvorfor ikke starte nå? Hvorfor ikke starte med den største klimaverstingen i vårt distrikt? Hvorfor ikke avlyse arbeidet med 4-felts motorvei gjennom verneområdet Lågendeltaet og resten av kommunen vår?

Dette veiprosjektet er ikke nødvendig for annet enn en stor økning av biltransporten framover, som vi ikke kan tillate oss. Utbyggingen fortrenger arbeidet med den nødvendige jernbaneutbyggingen som samfunnet vårt trenger for å redusere biltrafikk med små og store biler.

Og å bygge motorvei gjennom verneområdet er å peke nese til klimautfordringene og vil føre til økte klimautslipp, økt luftforurensing, økt nedbygging av matjord, økt mikroplastforsøpling, ødeleggelse av rekreasjonsområde og krav om høye bomsatser.

Den politiske plattformen til Ap, MDG, SV, V og KrF sier at de skal jobbe «innenfor rammen av Parisavtalen og FNs bærekraftsmål», og «Lillehammer skal også bli en foregangskommune innen klima og miljø … sikre en ivaretakelse av Lågendeltaets naturreservat også etter E6-prosjektet».

Den nye posisjonen, med MDG på laget, skal altså være med på å gjennomføre raseringen av Lågendeltaets verneområde.

Hvorfor vente til stortingsvalget i 2021 med å prioritere klima og miljø? Hvorfor ikke starte med en gang? Vi har, som alle vet, dårlig tid!

Øyvin Aamodt, gruppeleder Rødt, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags