Hyttefolkets indignasjon

Av
DEL

Meninger
Jeg ser indignerte innlegg fra hyttefolk i både GD og Aftenposten idag, mandag, hvor det angis det er helt greit å reise på hytta i fin natur med frisk luft og minimal risiko for smitte. I vårt distrikt i Innlandet er det nå fint skiføre og forlokkende forhold som frister overmåte.

Hyttefolket har ikke forstått at med 100 000 ekstra skielskere, skjer det hvert eneste år et stort antall skader som krever legebehandling. På de kirurgiske poliklinikkene må man drive dobbelte skift for å ta unna køene. Det har lokalsykehusene ikke kapasitet til nå, og smittefaren øker betraktelig ved stor pågang.

Er det noen hytteeiere som mener man skal reise tilbake til Oslo med for eksempel en skulder ut av ledd, brukket ben eller arm eller en alvorlig hodeskade? De lokale legekontorene og de lokale sykehusene har ikke kapasitet til å håndtere dette i disse tider.

I Aftenposten i dag er det gjengitt en undersøkelse fra Italia hvor det påvises 3 % fullstendig asymptomstiske personer med coronavirus som utgjør en potensiell smittebombe.Vi på lokalsykehusene og sykehusene i Oslo vil ikke ha en eneste ekstra person inn i sykehusene med skader.

Hytteeiere skjerp dere.

Morten Grundtvig, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags