I følge SSB søker alle inn under Ihle Steens vinger, men er det like varmt for alle der?

Av
DEL

Leserinnlegg
«Jeg ønsker dere lykke til, - Ringsaker trenger virkelig Høyres løsninger! Jeg har måttet kjempe for barnet mitt, gjennom hele barneskolen, som har lese- og skrivevansker og dyskalkuli. Det oppleves så provoserende å se alt hva Arbeiderpartiet finner penger til, mens jeg kjemper en ensom kamp for at barnet mitt skal få det som er nødvendig. Heldigvis er vi ressurssterke, men jeg tenker på de foreldrene som ikke er det, og barna som ikke får hjelp!»

Dette er en av flere konkrete tilbakemeldinger jeg har fått i møte med velgere. De siste ukene.

Så handler det om ansatte som kjenner lojalitet for kommunen som sin arbeidsgiver, men som tør å ta bladet fra munnen og forteller om avdelinger med nær 30 prosent sykefravær. Om fysisk dårlig arbeidsmiljø for kommunalt ansatte, om pasienter i pleie og omsorg som blir kasteballer. Om de mest sårbare av våre innbyggere som trenger brukerstyrt personlig assistent. For seks år siden tok Ap fra dem valgfriheten. Et av de reelle valgene de faktisk kunne ta, og som gav dem verdighet. Det handler om rusmisbrukere som kjenner seg klientifisert i møte med sosialdemokratiets sjablong-samfunn. Et slikt samfunn vil ikke vi i Ringsaker Høyre ha.

Svaret på disse utfordringene når de stilles i kommunestyret er ofte at; «Det jobbes med, administrasjonen gjør en fantastisk jobb». Høyre er de siste til å kritisere administrasjonen, de styrer tross alt på politiske signaler og vedtak.

I går kom tallene på befolkningsveksten 2. kvartal fra SSB – fantastisk. Da er ordføreren raskt ute og slår fast at dette er et resultat av langsiktig, systematisk og hardt arbeid. Det handler om politisk vilje og kurs sies det.

Ringsaker Høyre kjemper for at vi skal ha den samme offensive satsingen på de utfordringene som ikke går bra. Vi mener at det vi setter oss fore, lykkes vi med.

Det sitter et stykke inne å kritisere ordføreren. Når jeg gjør det er det et uttrykk for respekt og tiltro til at hun lytter. Jeg tror hun vet, at hun i meg som politiker og Høyre som parti, har å gjøre med ansvarlige mennesker som ikke farer med tull.

Det er uaktuelt for Ringsaker Høyre å la de svakestes stemme drukne i jubelbruset over alle suksessene, til det er enkeltmenneskets verdi, valgfrihet og verdighet for viktig.

Det er også uaktuelt for Høyre å la bremsene gå varme og stoppe utviklingen slik Senterpartiet legger opp til. Jeg vil sterkt advare mot Sps retorikk som er i ferd med å sette bygd opp mot by. Det som er bra for Brøttum er bra for Brumunddal, og det som er bra for Brumunddal er bra for Brøttum. Sps løsninger er ikke Høyres løsninger.

Gjør høstens valg til et valg for de som fryser på ordførerens vakt. Ringsaker trenger løsninger hvor menneskene representerer mer verdi enn milliardene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags