Gå til sidens hovedinnhold

I GDs arkivkjeller vil lokale artister holde direktesendte konserter gjennom vinteren

Alltid lurt på hvordan et avisarkiv ser ut på innsiden? Nå får du muligheten til å bli med ned i kjelleren til GD og bevitne kortreist musikk og kultur på sitt beste.

– Vi er i en tid hvor kulturlivet har en del utfordringer. Derfor er ønsket å kunne tilby aktører i avisens dekningsområde en scene å stå på, selv om vi er midt i en pandemi, sier daglig leder og ansvarlig redaktør i GD, Tom Martin Hartviksen.

Han syntes det er fint at arkivkjelleren, hvor det vanligvis er lite aktivitet, kan brukes som en arena. I lys av koronasituasjonen vil det naturligvis ikke være publikum fysisk til stede under konsertene, men de vil filmes og direktesendes på GD.no.

Bak kulissene står GDs videoansvarlige Truls Telle sammen med Lillehammer Lyd og Lys. Over en lengre periode har de rigget på plass i arkivkjelleren, og lover nå en helproff produksjon.

– Samarbeidet med Lillehammer Lyd og Lys er også positivt i den forstand at vi får sysselsatt en aktør som ikke står for underholdningen, men jobber med selve produksjonen, sier Hartviksen.

Han syntes det er ålreit å kunne tilby kultur til publikum, og tror den planlagte konsertserien vil være godt og relevant innhold for GDs abonnementer.

Støtter lokale artister

Flere artister har siden pandemiens utbrudd mistet ett bein å stå på og opplevd tap av inntekter. GDs konsertserie vil i tillegg til å være til underholdning, også kunne bidra til å løfte fram lokale artister og støtte kulturlivet økonomisk ved et honorar for opptredenen.

Målet er at konsertene skal komme jevnlig gjennom vinteren. Den 3. desember stod Thea Eriksen på scenen med en koselig førjulskonsert, og torsdag 14. januar kommer Johan Berggren på scenen og spiller blant annet musikk fra hans nye album, som kommer ut fredag 8. januar. Senere i januar vil også Frikk Gjeilo komme på scenen.

GD, med Truls Telle i spissen, tar gledelig imot tips om artister som avisens lesere ønsker å se opptre på arkivscenen.