I Lesja er kanskje ikke ordførervalget det viktigste

Marian  Skotte (til venstre) blir gjenvalgt. Hvor rause vil Sp være overfor Gry Sletta (Ap)? Og vil lesjingene bidra til å styrke Hanne Velures (H) gjennomskagskraft sentralt?

Marian Skotte (til venstre) blir gjenvalgt. Hvor rause vil Sp være overfor Gry Sletta (Ap)? Og vil lesjingene bidra til å styrke Hanne Velures (H) gjennomskagskraft sentralt?

Av
DEL

Meninger

Lesjingene ber om mer av det de har fått. Senterpartiet ligger an til å gjøre rent bord. Det betyr at partiet kan forsyne seg først i alle sammenhenger når posisjoner skal fordeles, og at lokalpolitikk kommende periode vil handle om hvordan sette ett partiprogram ut i livet.

Lesja er ikke av våre fredeligste bygdesamfunn når det handler om politikk. Kommunen er på veg over fra det som historisk har vært en relativt romslig økonomi. Det skal formes en politikk tilpasset blant annet synkende folketall, reduserte overføringer fra staten og økende utfordringer knyttet til en befolkning som blir eldre. Det meste er forhold verken Sp eller konkurrerende partier rår over, og det kan bli tungt for Sp å dra dette alene.

Tilliten lesjingene viser Sp i GD-målingen, viser at lesjinger flest åpenbart er godt fornøyde med det Mariann Skotte har gjort gjennom fire år som ordfører. I valget utfordres hun først og fremst av Ap, – et Ap som heller ikke her klarer å demme opp for det fallet partiet rammes av på landsbasis.

Høyre har nok med å holde nivået på oppslutningen ved valget i 2015. Dermed er heller ikke Høyres Hanne Velure en reell utfordrer i ordførerduellen.

Når nye kommunestyrerepresentanter etter valget gjør opp om posisjoner, blir det interessant å se hvor romslig et Sp med rent flertall, vil opptre. Det nye kommunestyret i Lesja er ganske så alene om å kunne bidra til å styrke legitimiteten og innflytelsen til en politiker fra et regjeringsparti. Det er mulig å tenke at både Lesja og resten av dalføret trenger en sterk stemme som det lyttes til også i hovedstadsmiljøene til det største regjeringspartiet. Det er mulig å tenke at hele regionen trenger en sterk Høyre-politiker, også for folk som mener vi ikke trenger Høyre-politikk.

Les også:

Jostein Hernæs

Kommentator i GD

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags