Gå til sidens hovedinnhold

Ikke la påstander om fryktkultur i Nordre Ringsaker overskygge debatten

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Gjennom skolesaken i har det framkommet påstander om en fryktkultur i Nordre Ringsaker. Frykt for å ytre sin mening pga. uønsket motspill, eller utspill, fra andre. Frykt for å bli tillagt noe mer enn det man egentlig mener. Frykt for at man skal bli stående utenfor et fellesskap. Dette er trist, men vitner også om et engasjement hvor det har kokt litt til tider.

Vi er ulike, og uttrykker oss ulikt. At det har vært mulig å få uttrykke seg anonymt i skoledebatten gjennom digitale møter, telefonsamtaler med WSP, har vært gode tiltak. Men skal vi tiltrekke oss nye innbyggere, skal ungdommene våre velge å flytte hematt, så bør vi jobbe for å fremheve at vi også har en inkluderende kultur i våre bygder.

Vi trenger hverandre. Vi trenger de menneskelige ressurser vi kan få for å holde bygdene våre levende. En påstand blir en sannhet hvis den gjentas ofte nok, hevdes det. Derfor, når vi nå går inn i neste fase i skolesaken, la ikke påstanden om fryktkultur i Nordre få lov til å overskygge mangfoldet og den sunne debatten. Ta ballen, ikke spilleren.

Fortsatt godt engasjement!

Anne Miklavic og Thor Kristian Ringsbu, Mesnali Bygdeutvalg