Ikke søndagsåpent i Lillehammer

SØNDAGSÅPENT: Det blir ikke søndagsåpne butikker i Lillehammer så lenge Arbeiderpartiet har ordførermakt, skriver Mads Furu.

SØNDAGSÅPENT: Det blir ikke søndagsåpne butikker i Lillehammer så lenge Arbeiderpartiet har ordførermakt, skriver Mads Furu. Foto:

Av
DEL

Leserinnlegg 
I GD reises nok en gang debatten om søndagsåpne butikker i Lillehammer. La det være helt klart: Det blir ikke søndagsåpne butikker i Lillehammer så lenge Arbeiderpartiet har ordførermakt.

Annerledesdagen søndagen gir rom for familieliv og fellesskap, frivillig engasjement, idrett og kulturliv. Vi mener det har en stor verdi at vi har én roligere dag i uka, med en annen takt, og mer tid til å være sammen med andre.

For Arbeiderpartiet handler det om hva slags samfunn vi vil ha. Derfor er spørsmålet om søndagsåpne butikker et tydelig retningsvalg. Vi gikk til valg på dette i 2019, og ingen skal være i tvil om at dette er et løfte vi vil holde.

I dag er det mange som må jobbe på søndager - som holder Lillehammer og resten av landet i gang. Blant annet ansatte innen helse, politi, brann, vakthold og transport. Likevel har de aller fleste av oss fri på søndager.

Vi gikk til valg på dette i 2019, og ingen skal være i tvil om at dette er et løfte vi vil holde

Mer alminnelig søndagshandel fører til at flere må jobbe på søndager. Det vil ha konsekvenser for deres familier og for velferdstilbud som barnehager. I sum utfordrer det vår felles fridag.

Søndagsåpne butikker vil også gi dyrere varer for forbrukere og kostnadene i bransjen vil øke. Søndagsåpne butikker utgjør derfor også en trussel for små, selvstendige butikker i byen vår.

Mesna Mat har vært et positivt tilskudd til aktiviteten i sentrum, og det er gledelig å lese at de driver godt og har fornøyde kunder. Det overrasker meg likevel at butikkinnehaver Kamal Javal uttaler at de har forsøkt seg med søndagsåpent på eget initiativ. Det er ikke greit, og jeg tar som en selvfølge at kontrollmyndighetene er sitt ansvar bevisst i å rettlede og veilede slik at vi ikke får en uheldig utvikling på dette området.

Mads Furu, gruppeleder, Lillehammer Ap

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags