Han ble klokket inn på 1 time, 57 minutter og 9 sekunder. Det er 21 sekunder bedre enn forrige bestetid. Da han passerte målstreken fortalte vinneren at han lenge gikk i følge med en klubbkamerat, men at han etter hvert opparbeidet seg en liten luke. Hans Petter Rolke ledet lenge rennet, men måtte se seg slått av Amund Riege mot slutten av rennet.

– Dette rennet er et kjempefint opplegg, sa Riege etter målplassering. Neste post på programmet til vinneren på Kvamsfjellet, er Vasaloppet i Sverige.

Mange

Til sammen 455 løpere stilte med startnummer på brystet under det som mange kaller det vakreste eventyret om vinteren. Kvam Idrettslag har gjennom år stablet på beina et populært arrangement, både for dem som vil gå på tid, og for dem som vil ta det hele som en herlig fjelltur. Det var et strålende vær som møtte løperne. Temperaturen holdt seg på rundt minus åtte grader, sola glimtet til, og løperne ble tilbud spor å gå på som mange vil kalle trikkeskinner.

Bildeserie

Billedglimt fra Furusjøen rundt

Gode råd

Swix hadde egne folk på plass både på arena og ute i løypene. Før start anbefalte Magnus Holm Andersen og Magne Kolstad løperne å legge blå Swix under skiene. Gjerne to tynne lag med den mange generasjoner husker som Blåswix, med et tynt lag av en nyere type i tillegg. Under rennet valgte de fleste å gå med smurning under skiene, men noen valgte å gå uten, og stake seg gjennom 45 kilometer med fritt utsyn til snødekte fjell i Rondane.

Tradisjon

Det kan godt skrives at Furusjøen rundt har blitt en tradisjon. Årets renn er nummer 41 siden starten. Det første rennet var i 1967. Det har vært noen opphold, men fra 2009 har det vært renn årlig. Under rennet i 2009 var det 138 påmeldte. Rekorden er 817.

Leder i Kvam idrettslag, Ole Petter Brendstuen, forteller at arrangøren ble litt bekymret foran årets renn, noe som skyldes lite snø tidligere i vinter.

– Men det ordnet seg bra til slutt, sier Brendstuen.

De tre beste

Kvinner 45 kilometer

Karoline Simpson-Larsen

Maren Engeskaus Nielsen

Ingvild Bratlie

Menn 45 KM

Amund Riege

Hans Petter Rolke

Olaf Talmo

Kvinner 20 KM

Mari Brenna

Ada Myhren Bekkelund

Martea Bergum

Menn 20 KM

Eskil Tarud

Olger Johannes Ramstad

Truls Horten

Komplett resultatliste finner du på: fursjoenrundt.no