Gå til sidens hovedinnhold

– Ingen holdepunkter for å si at det er ukontrollert smitte i samfunnet

Ordføreren i Øyer sender en hilsen til innbyggerne i bygda etter en uke preget av koronasmitte.

Nesten en uke etter at det første smittetilfellet som førte til et utbrudd i Øyer er omtrent 470 av Øyers befolkning i smittekarantene. Det er 37 bekreftede smittetilfeller som alle har tilknytning til Solvang skole, Øyer ungdomsskole og Vidarheim barnehage.

– Nå er det helg og vi har lagt bak oss ei uke som har medført mye usikkerhet og uforutsigbarhet for mange innbyggere og ansatte i Øyer kommune. Likevel ser vi et samhold og en innsatsvilje som Øyer–samfunnet har grunn til å være stolte av, skriver ordfører Jon Halvor Midtmageli på Øyer kommune sine nettsider.

Han retter samtidig en stor takk til alle ansatte og innbyggere som på hver sin måte bidrar til dette.

Les også

Styrer skolen i en vanskelig tid: – Føler på en usikkerhet fordi man ikke har fullstendig kontroll

Under kontroll

Alle nye smittetilfeller som har kommet utover uken er blant gruppen som allerede er satt i karantene.

– Det er derfor ingen holdepunkter nå for å si at det er smitte i samfunnet som det ikke er kontroll på, sier han videre.

Alle som er i smittekarantene må ha negativ test to ganger før karantene blir opphevet og de kan komme tilbake til barnehagen og skolen. Dette er omfattende tiltak og er en del av strategien for at det skal være trygt å komme tilbake på skolen og i barnehagen, både for barn og ansatte.

Kriseledelsen har hatt møter daglig gjennom hele uka og fortsetter med dette gjennom helga. De gjør kontinuerlige vurderinger ut fra de daglige oppdateringene de får fra smitteteamet og kommunelegen. Med dette som utgangspunkt vil de også i løpet av helga ta stilling til når ansatte, barn og elever vil kunne komme tilbake til barnehagen og skolen.

Les også

Smitteutbruddet fører til stille gater i Øyer: – Vi får håpe de får slått ned utbruddet

Les også

Tester 900 innbyggere: – Vi slapp ikke unna vi heller

Les også

Her står bilene i kø for koronatesting: – Det er 400 som skal teste seg i dag