Gå til sidens hovedinnhold

"Ingen leiligheter solgt i Ringebu"

Artikkelen er over 2 år gammel

leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I GD kan man lese en artikkel fra Ringebu med overskriften " Ingen leiligheter solgt – kommunen tilbyr garantiordning".    Vil det virkelig hjelpe?

Utfordringen er helt klart at det er så stort gap mellom nye og gamle boliger i Ringebu. Det koster 20.000/m2 for en 25 år gammel leilighet i Tollmoen. Om man beveger seg 650 meter til Hanstadgata, må man betale 50.000/m2 for en ny leilighet på tilsvarende størrelse. Da sier det seg selv at det er tungt å selge.

Det er forståelig at det er dyrt å bygge nytt, men gjør man et kjapt søk på finn vil man se at det er flust av nye leiligheter rundt om på det sentrale Østlandet med en salgskostnad på mellom 26.000 og 35.000/m2.

I henhold til Boligfiks sine kalkyler er snittprisen for å bygge 28.000/m2. Så vet man jo at det er mange faktorer som påvirker dette, men jeg lurer på hvorfor er kostnaden så mye høyere i Ringebu? Det kan jo umulig være tomteprisene. Før man får et mindre gap mellom prisen på gamle og nye boliger i Ringebu er jeg redd det vil være tungt, om ikke umulig, å selge nye leiligheter.