Birøkter Rune Nedrebø fra Rogaland ble stukket 115 ganger da kubene i tilhengeren han kjørte løsnet og slapp løs flere tusen bier.

Ifølge Stavanger Aftenblad var Nedrebø på vei til Nedstrand i Tysvær fra Sjernarøy i Finnøy kommune i Rogaland for å slippe ut biene på lyngtrekk da ulykken inntraff mandag.

70.000 bier

Kubene rommet rundt 70.000 bier hver da de humpete veiene ristet løs kubene i tilhengeren.

– Jeg kikket i speilet og så plutselig en svart hale bak bilen. Det var som en scene fra Donald Duck, sier Nedrebø til avisen.

Birøkteren gikk ut av bilen for å samle inn de rømte biene, men da han skulle hente vernedrakten i bilen fyltes både drakten og bilen opp av illsinte bier.

Mannen fikk til slutt på seg vernedrakten, satte kubene på plass og kjørte tilbake til Sjernarøy med en sky av bier på slep.

- Bistikk er sunt

Til tross for opphovnede armer og bein var ikke Nedrebø bekymret for helsa. Han mener derimot at bistikk er sunt og kan kurere alt fra gikt til dårlig humør.

Birøkting har de siste årene blitt svært populært i Norge, og i 2015 kunne Norges birøkterlag skryte av nesten 1.000 nye medlemmer. (©NTB)