Gå til sidens hovedinnhold

Innfører rødt nivå på Vinstra vidaregåande skule

Kommuneoverlege Anders Brabrand innfører rødt tiltaksnivå på Vinstra vidaregåande skule (VVS) fra og med torsdag.

Dette blir gjort i samråd med Innlandet fylkeskommune og fylkesberedskapssjefen.

– Dette gjør vi på grunn av smittesituasjonen i Nord-Gudbrandsdalen, som har direkte forgreninger til skolen på Vinstra, sier kommuneoverlege Brabrand i en pressemelding fra Nord-Fron kommune.

Rødt nivå gjelder ut uken. Det kommer en ny vurdering i løpet av helgen hva som blir status fra mandag.

- Det er heldigvis bare ett smittetilfelle så langt. Men dette betyr nå at samtlige norddalselever er hjemme fra skolen. Det er i tillegg to klasser som er i karantene. Omkring halvparten av elevene er på skolen. Dette er for å være på den sikre siden og at vi gjør det vi kan, sier rektor Leif Solheim.

Skolen gjennomfører nå strengere smitteverntiltak og elevene oppfordres til mest mulig å holde seg i sine grupper.

Følges tett

Kommunene i Midt- og Nord-Gudbrandsdalen hadde onsdag ettermiddag et felles møte med Statsforvalteren i Innlanorddalskommunenetatus for situasjonen i nordalskommunene, med forgreninger til blant annet Vinstra vidaregåande skule.

Kommuneoverlegene i disse kommunene har hatt daglige møter den siste tiden, og opplyser om at de følger tett opp situasjonen med den mutert virusvarianten

Les også

Har du vært innom disse stedene i Dovre må du være oppmerksom

Ber ungdom ikke møtes

Utbruddet norddalen berører mange ungdommer, også i Fronskommunene. Begge kommunene viser til at smitten har spredd seg blant ungdommer som har samlet seg på fritiden og ungdommene oppfordres til å ikke møte ungdom fra de smitteutsatte kommunene inntil videre.

Sør-Fron kommune meldte om ett nytt smittetilfelle onsdag. Tilfellet blir sett i samanheng med smitteutbruddet i Nord-Gudbrandsdalen. Smittevegen er kjent og vedkommende var allerede i karantene.

Kommuneoverlege Anders Brabrand ba onsdag Vinstra vidaregåande skule om å ha hjemmeundervisning for alle elever hjemmehørende i de seks norddalskommunene. Dette fra og med torsdag 15. april og inntil videre. Elevene dette gjelder oppfordres også om å ta en koronatest i sin hjemkommune, dersom det ikke allerede er gjort.

Les også

Nytt smittetilfelle i Ringebu: – Dette har utspring i smitten i påsken

Les også

Stenger skoler og ber ungdom unngå å møtes på fritiden