Innlandet Aps krevende ledervalg

OPPRYKK?: Rune Støstad viste i fjor evne til å vinne et valg for Ap. Det kan gi opprykk som ny Ap-leder etter Anita Ihle Steen.

OPPRYKK?: Rune Støstad viste i fjor evne til å vinne et valg for Ap. Det kan gi opprykk som ny Ap-leder etter Anita Ihle Steen.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

GD MENER 
Det brygger opp til en mulig kampvotering om ledervervet i Innlandet Arbeiderparti. Anita Ihle Steen, ordfører i Ringsaker, kom inn som en opplagt kandidat til ledervervet da det nye fylkespartiet ble etablert. Så er det heller ikke overraskende at hun trekker seg ved første og beste anledning.

Like forutsigbart som Ihle Steen ble leder, var det at ordfører Rune Støstad i Nord-Fron ble nestleder. Kabalen gikk opp uten noen form for posisjoneringskamp innad i det store og mektige Innlandet Ap.

Nå er Støstad klar for opprykk. Men ikke uten motstand. I styret er gruppeleder i fylkestinget, Anne-Marte Kolbjørnshus fra Dokka, også klar til å ta over ledervervet. Fra Hedmarkssida er det pr. dato ingen kandidat som har meldt seg.

Nestleder Rune Støstad er enn så lenge favoritt for opprykk som ny Ap-leder

En ny leder i Innlandet Ap skal lede partiets valgkamp fram mot neste års stortingsvalg. Da handler det ikke bare om Innlandet, men om hvordan Ap skal stå fram for å vinne valget i Oppland og Hedmark.

Det blir interessant å følge hvordan parti og medlemmer vil tenke om å gjenreise Aps katastrofetall fra fjorårets valg. Av mulige kandidater er til nå svært få som har vist evne til å kommunisere med egne velgere – og å vinne fram med tillit og støtte. Rune Støstad viste for seg selv og sitt parti at Ap også kan bygge et vinnerlag. Resultatet i Nord-Fron var imponerende.

Vil Støstad få samme suksess som ny partileder? I Oppland? I Hedmark? Han kan selv bli kandidat som ny stortingsrepresentant fra Oppland, om han selv ønsker det. Vil det bli brukt mot ham? Utfallet er på ingen måte gitt for fordeling av posisjoner. Men det er et godt utgangspunkt å velge en leder som er nær velgerne. Derfor er Støstad enn så lenge favoritt for opprykk.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags