Innlandet Ap vil ha ekstremisme inn på timeplanen i skolen

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen, Rune Støstad (nestleder i Innlandet Ap), og Anita Ihle Steen (leder) ser at ekstreme ytringer i sosiale medier blir stående uimotsagt og vil få ekstremisme inn på timeplanen i de videregående skoler.

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen, Rune Støstad (nestleder i Innlandet Ap), og Anita Ihle Steen (leder) ser at ekstreme ytringer i sosiale medier blir stående uimotsagt og vil få ekstremisme inn på timeplanen i de videregående skoler. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Innlandet Arbeiderparti vil at skolen må vie mer plass til ekstremisme og tar et initiativ for å få ekstremisme inn på timeplanen i den videregående skolen i Innlandet allerede fra neste høst.

DEL

Det melder de i en pressemelding. Initiativet skal ledes an av fylkesordfører Even Aleksander Hagen som selv var på Utøya 22. juli 2011 under terrorhandlingene.

– Vi har som samfunn ikke gjort nok for å forebygge ekstremisme. Både i Norge og flere andre land er høyreekstremisme et reelt problem. Skolen er en viktig arena for å bygge opp en samfunnsberedskap mot ekstremisme, sier Hagen i pressemeldingen.

Han får støtte av Anita Ihle Steen og Rune Støstad, henholdsvis leder og nestleder i Innlandet Arbeiderparti.

– Kampen mot ekstremisme dreier seg om å ta kampen mot holdninger som vokser fram, og også mot direkte ekstreme og hatefulle ytringer. Særlig på internett og sosiale medier ser vi at ekstreme ytringer altfor ofte får stå uimotsagt, sier Ihle Steen og Støstad.

Innlandet Arbeiderparti vil fremme forslag i fylkestinget i Oppland og Hedmark om at skolene i regionen skal ta inn arbeid mot ekstremisme i undervisningen.

Innlandet Arbeiderparti mener også at organisasjoner som aktivt fremmer diskriminering og forskjellsbehandling, må miste statsstøtten.

– I klartekst betyr dette blant annet Human Rights Service, sier Hagen.

Les også: Anita fekk nok av bygdesnakket om mannen sin og la ut dette bilete på Facebook

Les også: Hun blir historisk og mamma Innlandet: – Meg i størrelse small er ikke pent. Men jeg er god nok som jeg er

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken