Gå til sidens hovedinnhold

Innlandet slipper unna snøværet, men nå blir det ordentlig kaldt

Artikkelen er over 1 år gammel

Meteorologene har sendt ut gult farevarsel for mye snø i fylkene Vestfold og Telemark, Agder og Viken. I Innlandet slipper vi unna.

Vinterferien er i gang for Innlandet og mange har reist på hytta. Lengter du etter skikkelig vintervær, kommer det mengder nå.

Fra natt til tirsdag til natt til onsdag ventes det snø, lokalt 10-20 centimeter i Viken, Vestfold og Telemark og Agder.

– Det kan hende det kommer et lite hvitt dryss sør for Mjøsa, men snøen som ventes tirsdag kommer sør og vest for Oslo, sier Martin Granerød ved Meteorologisk institutt til OA.

I Agder og i fjellet ventes lokalt snøfokk med vanskelige kjøreforhold, skriver meteorologene på Twitter.

Sjekk ditt lokale værvarsel på yr.no

Nå blir det kaldt

Tilbringer du vinterferien i Innlandet, blir det likevel et snev av vinter. Det blir nemlig kaldt i hele Norge den nærmeste uken.

– Det blir gradvis kjøligere og vi forventer ned mot 15 kuldegrader noen steder, sier Granerød.

Onsdag og torsdag varsler han et lite skydekke og noe sol. Inn mot helgen er prognosene fortsatt så usikre at han ikke tør si om det holder seg kaldt eller om det blir mildere.

– Svalbard får det fortsatt beinkaldt, og varmeluften holder seg til sør i Europa. Snøen som kommer i Sør-Norge det nærmeste døgnet blir liggende en stund, skriver meteorologene på Twitter.

Ifølge meteorologene får nesten hele Norge dager med snø, men også dager med opphold denne uken.

Ved 11-tiden mandag er flere fjelloverganger i Sør-Norge stengt. Det gjelder riksvei 7 over Hardangervidda og fylkesvei 53 mellom Tyin og Årdal, fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland og riksvei 13 over Vikafjellet.

Se oppdatert farevarsel på yr.no