Vogntogsjåfør omkom i togkollisjonen på Rørosbanen

Koppang  20181129.
Et togkolliderte med en lastebil på Rørosbanen nord for Koppang torsdag.

Koppang 20181129. Et togkolliderte med en lastebil på Rørosbanen nord for Koppang torsdag. Foto:

Av

En person er bekreftet død etter at en lastebil og et tog kolliderte på en planovergang på Rørosbanen torsdag ettermiddag. Flere andre skal være skadd.

DEL

– Det er sjåføren av vogntoget som mistet livet, sier operasjonsleder Bård Einar Hoft til NTB.

Til sammen var det om lag 100 personer om bord i toget. Ifølge politiet skal flere andre være skadd, men ved 16-tiden torsdag hadde de ennå ikke oversikt over skadeomfanget.

– Passasjerene er fortsatt om bord i toget, men vi har begynt evakuering, sier Hoft.

Etter at de har blitt evakuert, vil passasjerene som befant seg ombord på ulykkestoget få tilbud om bistand ved Stor-Elvdal hotell på Koppang.

Ruter knust

Politiet ble varslet om ulykken klokka 14.09. NSBs pressesjef Åge-Christoffer Lundeby var blant dem som var om bord i toget. Han sier til NTB at 3–4 ruter er knust.

– Det er noen personskader, og jeg ser at noen har kutt og at noen bør til helsesjekk. Politiet er på stedet sammen med brannvesenet, sier han.

Strekningen blir stengt, og NSB jobber med å finne alternativ transport både til dem som var om bord i toget og andre som skulle reist med Rørosbanen.

– Et hjul har sporet av, og toget kan ikke flyttes sånn som det står nå, sier Lundeby.

Omfattende bergingsarbeid

Bane Nors pressevakt Harry Korslund opplyser at ulykken skjedde på en planovergang mellom Koppang og Atna. Han sier det vil ta tid å få ryddet opp etter ulykken.

– Som følge av sammenstøtet har togsettet sporet av med en aksel. Det betyr at vi har et omfattende bergingsarbeid foran oss, sier han til Østlendingen.

Hendelsesforløpet og hvordan det gikk med lastebilen og lastebilsjåføren er foreløpig uklart. Alle nødetater er på stedet.

Artikkeltags